3/5-16 9:09

Maj er mulighedernes måned

foto - Studenterrådet 2016 - Madeline Luidor Heltman - bredformat
Billede: Adam Garff
KLUMME – 4. maj offentliggøres resultatet de studerende forhandlinger med KU’s ledelse om, hvordan fremdriftsreformen skal rulles ud. Studenterrådets Madeline Luidor kalder aftalen en sejr, men skriver også at »målet ikke er nået endnu«.

Huhej! Der sker ting og sager på den studenterpolitiske front i disse dage. I går holdt vi fællesmøde, hvor vi satte fokus på relationen mellem studerende og ansatte. Vi udvekslede holdninger og erfaringer og skabte en alliance mellem alle os, der bruger universitetet. I morgen offentliggøres resultatet af måneders kamp om fremdriftsreformens udfoldelse på Københavns Universitet, og vi er mange, der venter i spænding på at se den officielle aftale. Selvom den ikke vil være alt, hvad vi kunne drømme om, er den et klart udtryk for, at der er nogle studerende, der virkelig har kæmpet en lang og sej kamp!

Men målet er ikke nået endnu, og besparelserne rammer ikke kun os, der læser på universitetet. Derfor danner vi også alliance med fagforeninger og skoler, når vi på tirsdag deltager i Uddannelsesalliancens stormøde på Nationalmuseet. Her vil vi forklare politikerne, hvordan vores hverdag som studerende ser ud og kæmpe for at få fornuften tilbage på uddannelsesområdet. Sammen står vi stærkest, og i denne uge står vi særligt stærkt.

»Personligt føler jeg, at der nu bliver gjort noget ved de ting, vi så længe har klaget over« - Madeline Luidor Heltberg, Studenterrådet

Nogle gange kan man føle, at man kæmper alene, og at man kæmper mod vindmøller. Andre gange er nu. Hvor man står side om side med ansatte og medstuderende og misser mod solen i en gårdsplads på Studiestræde. Hvor man kan fejre sejre over fremdrift. Nikke anerkendende til de medstuderende, der har brugt timer og kræfter på at lægge arm med KU’s ledelse, og som nu har et forhandlingresultat i hus.

Nogle gange kan kampen mod fremdrift og besparelser føles umulig. I dag er ikke en af de gange. Personligt føler jeg, at der nu bliver gjort noget ved de ting, vi så længe har klaget over. Det er klart at forbedringer tager tid, og verden bliver ikke på magisk vis god og retfærdig i løbet af natten. Men nu føler jeg, at vi har en mulighed for at skabe forandring og jeg føler at det er en mulighed, som vi er mange der griber.

I morgen, når aftalen om fremdriftsreformen offentliggøres, skal det fejres, og der skal skåles og uddeles highfives i stride strømme. I morgen er en festdag, og dagen efter griber vi muligheden, fortsætter arbejdet og kæmper videre for et universitet i verdensklasse.

uni-avis@adm.ku.dk

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk