5/12-11 15:15

Kathrine Andresen
Billede: Lars Juul Hauschildt
VOXPOP - Kathrine Andresen, 23, Lingvistik på 2. år

Hvorfor fortjener John Tøndering prisen som Årets Harald 2011?

»Vi er så glade for John, fordi han får os til at leve os ind i fonetikken. I begyndelsen havde jeg den indstilling, at fonetik og fonologi bare skulle overstås. Men det er så enormt hyggeligt at være til hans undervisning, fordi stemningen er god, så nu er det noget af det, jeg synes er allersjovest. John lever sig så meget ind i det selv, og vi studerende kan mærke, hvordan han brænder for det. Jeg er ked af at, at det semester vi går ind i handler om grammatik og videnskabsteori, og at det derfor nok desværre bliver uden John.«

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Debat 7/7-14 14:31

Skal studerendes forskning ikke også være tilgængelig for alle?

OPEN ACCESS - Studerendes opgaver er i dag fordelt på mindst otte forskellige universitets-databaser, og dermed er det meget vanskeligt for studerende at dele viden og bygge videre på hinandens arbejde, skriver debattørerne, som med Forsknings- og Innovationsstyrelsens støtte har bygget en fælles portal for studenteropgaver.

Debat 7/7-14 9:57

Min juridiske vurdering af Klarlund-sagen er uafhængig

SVAR - Man bliver ikke 'uofficiel advokat' for professor Bente Klarlund, blot fordi man kritiserer UVVU, skriver Jens Ravnkilde, som også mener, at professor Henrik Galbos sag mod Klarlund er tidsrøveri, fordi Galbo ikke sondrer mellem dårlig og uredelig forskning.

FOTO - Prodekan Mette Wier Samf

ANSÆTTELSE - Professor Mette Wier tiltræder nyoprettet stilling som prodekan for forskning og omverdensrelationer ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet den 1. september.

Statskundskab_Får

RUSINTRO – Det skal være slut med seksuelt krænkende aktiviteter, men de mange frivillige tutorer skal stadig stå for studiestarten på Statskundskab, skriver institutledelsen til den samfundsvidenskabelige dekan. Se de nye retningslinjer for tutorerne.

Roskilde Festival - Casper Jexlev Fomsgaard

RADIO - Caspar Jexlev Fomsgaard studerer historie på KU – og laver radio. Hans stemme har flydt i universitetsæteren siden 2009 og på Roskilde Festivalradio de sidste fire år. Gnidningsfri formidling på en saglig baggrund er hans kæphest.

Roskilde Festival - skrald

FESTIVAL – Hvordan kan det være, at unge mennesker efterlader værdifulde telte, soveposer, campingstole og mad i læssevis, når de samtidig abonnerer på Roskilde Festivalens bæredygtige og grønne profil? Og hvorfor har de fleste pantsamlere et dårligt ry? Forskere fra KU studerer festivalgængeres skraldevaner.

Foto - AAU-bus
Uddannelse 1/7-14 22:51 4

Det kan KU lære af Aalborg

MØNSTERBRUD – Aalborg Universitet ved hvordan man tiltrækker arbejderklassens børn, siger ministeren, og nu skal KU ind i kampen. Så hvad kan KU lære af nordjyderne? Vi ringede til studiechefen i Aalborg.