5/12-11 15:15

Kathrine Andresen
Billede: Lars Juul Hauschildt
VOXPOP - Kathrine Andresen, 23, Lingvistik på 2. år

Hvorfor fortjener John Tøndering prisen som Årets Harald 2011?

»Vi er så glade for John, fordi han får os til at leve os ind i fonetikken. I begyndelsen havde jeg den indstilling, at fonetik og fonologi bare skulle overstås. Men det er så enormt hyggeligt at være til hans undervisning, fordi stemningen er god, så nu er det noget af det, jeg synes er allersjovest. John lever sig så meget ind i det selv, og vi studerende kan mærke, hvordan han brænder for det. Jeg er ked af at, at det semester vi går ind i handler om grammatik og videnskabsteori, og at det derfor nok desværre bliver uden John.«

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Videnskab 28/8-14 13:32

UVVU: Klarlund stadig uredelig i fire tilfælde

UREDELIGHED - Det blev ikke til nogen frifindelse af professor Bente Klarlund i UVVU, selv om UVVU's hidtidige dom over hende fik så hård kritik, at Udvalget måtte tage sagen op til fornyet bedømmelse i vinteren 2014.

Campus 25/8-14 12:02

Dennis Wistisen: Mit KU

Foto - Mit KU Dennis Wistisen

PORTRÆTALBUM - Drengedrømmen var at lave højrøde italienske biler. I dag tegner og bygger Dennis Wistisen mekanik til ’mærkelige forskningsinstrumenter’ på Nørre Campus – og i Chile, Kina og det ydre rum.

Byggekaos
OMBYGNING - Et byggeprojekt på Science er indtil videre mindst et år forsinket. Forskere er tvunget til at krybe sammen i lånte lokaler, mens rømmede laboratorier står tomme.
Sofie Carsten Nielsen_Kim Vadskær
Debat 25/8-14 7:29 1

Ingen skal uddannes til arbejdsløshed

ARBEJDE - Vi skylder både jer studerende og hele samfundet, at I uddannes til relevante job, skriver uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen i denne velkomst til KU's nye studerende.

Uddannelse 21/8-14 14:22 2

54 facts om livet som studerende

Massebillede
STATISTIK - Er du blevet optaget på KU? Så læs med og forbered dig på, hvad du (formentlig) vil opleve i dine år som studerende – fra klamydia til karakterræs.
Videnskab 21/8-14 13:55

Når forskeren bliver fundraiser

Tegning - Når forskeren bliver fundraiser

FORSKNINGSFINANSIERING - For ti år siden var KU primært finansieret af offentlige midler. I dag skaffer forskerne en tredjedel af KU’s penge. Vi må ikke ende som et forskerhotel, hvor der kun er adgang for dem, der kan betale selv, lyder advarslen fra prorektor for forskning.

Videnskab 21/8-14 11:36

Forskere giver sig selv ret

Tegning - Forskere giver sig selv ret

VIDENSKABELIG GRÅZONE - Det bliver sjældnere og sjældnere, at forskere afviser deres egne hypoteser i videnskabelige artikler, viser undersøgelser lavet af Daniele Fanelli, førende forsker i videnskabelig uredelighed.