5/12-11 15:15

Kathrine Andresen
Billede: Lars Juul Hauschildt
VOXPOP - Kathrine Andresen, 23, Lingvistik på 2. år

Hvorfor fortjener John Tøndering prisen som Årets Harald 2011?

»Vi er så glade for John, fordi han får os til at leve os ind i fonetikken. I begyndelsen havde jeg den indstilling, at fonetik og fonologi bare skulle overstås. Men det er så enormt hyggeligt at være til hans undervisning, fordi stemningen er god, så nu er det noget af det, jeg synes er allersjovest. John lever sig så meget ind i det selv, og vi studerende kan mærke, hvordan han brænder for det. Jeg er ked af at, at det semester vi går ind i handler om grammatik og videnskabsteori, og at det derfor nok desværre bliver uden John.«

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 23/4-14 10:31

Små fag er værd at værne om

FOTO - småfag

STUDENTERKLUMME - Størrelsen alene må aldrig afgøre en uddannelses eksistensgrundlag. Der findes langt vigtigere parametre for kvalitet og relevans.

Politik 16/4-14 12:30

Studerende skylder over 25 milliarder

FOTO - Studerende skylder staten over 25 milliarder
SU-LÅN - Den samlede studiegæld har aldrig været højere. 356.000 låntagere skylder i gennemsnit staten 70.000 kroner ifølge de senest tilgængelige tal fra SU-styrelsen.
Debat 16/4-14 12:30

KU’s lyserøde elefanter

FOTO - KU's lyserøde elefanter - teaser
REPLIK - Lykke Friis hylder KU's kvindelige banebrydere i anledning af 90-året for udnævnelsen af Nina Bang til Danmarks første kvindelige minister. Mangler hun nogen?
Politik 16/4-14 6:43

Danske universiteter er Nordens dårligste til ligestilling

KØNSPOLITIK - Tal fra Nordisk Råd viser, at færre kvinder gør akademisk karriere i Danmark end i resten af Norden. En væsentlig årsag er den danske konsensusforestilling om, at ligestilling allerede er opnået, mener dansk forsker.

Uddannelse 16/4-14 6:41 2

Find din læringsstil

INDLÆRINGSEVNE - Studerende kan blive bedre til at lære nyt og gennemføre projekter, hvis de kender deres personlige læringsstil. Det gælder både styrker og svagheder, hævder to britiske psykologer, der har udviklet en test til formålet.

Politik 15/4-14 10:56

Kom, kom, internationale studerende

Immatrikulation_internationale 13_Zamboni
MULIGHEDER - Danmark skal være et mere attraktivt mål for internationale forskertalenter, mener regeringen. Det bifalder universiteternes interesseorganisation.
Campus 15/4-14 10:03

Ålen er død!

Afdød ål

AFSLUTNINGER – Københavns Universitet fik kun fem dage sammen med den havål, som sensationelt blev fanget i Øresund i sidste uge.