19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Ig Nobel 2014

IG NOBEL- Tre ’skøre’ nobelprisvindere gæster Københavns Universitet for at fortælle om forskning i katteparasitter og isbjørneudklædning og et meget langvarigt fotoprojekt.

KUmmentar Ralf Hemmingsen og Lykke Friis_Michael Daugaard
Debat 26/3-15 7:47 3

Spejlkabinettet

DEBAT - Næsten hver uge dukker nye, uforudsete og urimelige konsekvenser af fremdriftsreformen op, mener KU's rektor og prorektor.
Uddannelse 25/3-15 12:20 6

Her kommer de studerende fra

Foto top 10 gymnasier_redigeret2

TOP 10 - Københavns Universitet skal tiltrække flere studenter fra gymnasier i Østdanmark, men hvor kommer der flest fra? Se listen.

Debat 25/3-15 11:58 4

Evaluering af (uoplyste) undervisere

Undervisningsudvalget NBI

DEBAT - Steen Laugesen Hansen mangler indsigt i evalueringsprocessen, når han foreslår at nægte dumpede studerende retten til at evaluere, skriver studenterrepræsentanter fra NBIs Undervisningsudvalg.

Lys og mørke - foto fra sheisanastronomer.com
REPLIK - Hans Bondes indlæg om Dark Cosmology Centre er fejlbehæftet og bør ikke afspore den vigtige diskussion om ligestilling inde for videnskab, skriver tre forskere fra centeret.
S tog Ishøj

SOCIAL MOBILITET – Københavns Universitet har forpligtet sig til at gøre mere for at tiltrække flere studenter fra de ti gymnasier i Østdanmark, som universitetet i dag modtager færrest ansøgere fra.