19/4-12 9:09

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Debat 25/11-14 15:26

Et bedre KU

Malak Karnib
VALG - Frihed, individualitet og ansvar for egen læring er i højsædet, alt sammen med henblik på høj faglighed og et stærkere fællesskab, skriver Malak Karnib.
Videnskab 25/11-14 13:12

KU's 21 største mediedarlings

TOP-21 - Hvilke KU-forskere er der størst sandsynlighed for at møde i pressen? Og hvad tænker de om at dele deres ekspertviden med os andre?
Campus 25/11-14 10:15

Ragnarr - episode 2

Ragnarr anden del
SER VERDEN - Ragnarr, studerende, kunstner, fashionista, læser statskundskab og ser verden gennem sin kunst.
Politik 24/11-14 23:22

Arbejd mere, studerende, siger regeringens kvalitetsudvalg

KVALI - Indholdet i Kvalitetsudvalgets seneste rapport er mindre kontroversielt end dens forgængers. KU's ledelse har tumlet med mange af de samme tanker, og erhvervsorganisationerne bifalder, at de studerende ifølge udvalget skal bruge mere tid på deres uddannelser end i dag. Opfindelsen af et nyt fagligt råd, der skal uddele penge til uddannelsesprojekter, bekymrer dog KU.

Politik 24/11-14 11:15

KU-valget er i gang

Kandidatbanner
De studerende på KU skal vælge repræsentanter til bestyrelsen og universitets øvrige råd og nævn. Få linket til afstemningen her.
Politik 24/11-14 10:20

Blokaden på KUA er forbi

Blokade slut

AKTIVISME - Studentergruppen Et Andet Universitet har afsluttet sin blokade på KUA. Aktivisterne blev ikke fjernet, de gik selv.