19/4-12 9:09

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 29/10-14 10:28 9

Danmark er suveræn SU-duks

Grød SU
PÅ STØTTEN – Ny EU-oversigt viser, at Danmark er på en klokkeklar førsteplads, når det gælder udbetaling af uddannelsesstøtte.
Frida Frost IDA debat om dimensionering

DIMENSIONERING - Har uddannelsesministeren lige lovlig tætte bånd til Ingeniørforeningen IDA - der støtter nedlæggelsen af studiepladser på uddannelser, der ikke er tekniske eller naturvidenskabelige? Eller har ingeniørerne blot gjort deres lobbyarbejde dygtigt, reelt og i rette tid? Formand for IDA Frida Frost forholder sig til en aktuel debat.

Bag kulisserne – sådan ser KUs bestyrelse ud indefra

UNIVALG14 – Er KU i pengenød? Og er et forslag blåstemplet, når det får et »top notch« fra rektor? To studenterrepræsentanter fra KU's bestyrelse rapporterer fra magtens korridorer på ’nordens Oxford’.

Rebecca Ingemann

KLUMME - Nu skal man som biologistuderende have merit for sine tidligere studier i teatervidenskab. De nye meritregler er 'tomhjernede' ifølge Studenterrådet.