19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 29/8-14 13:28

Terrorprinter-sager vil ikke ramme KUA efter 2015

ORD - Studerende vælger at tage printeren med på universitetet, i stedet for at skrive i hånden. Men tilbagegangen for håndskrift kan vække samfundets angst for terror.
Københavns Universitet selveje værdi pris
SELVEJE – Uddannelsesministeren skriver til Folketinget, at det er usikkert, hvad KU er værd. Den offentlige vurdering er 4,6 milliarder kroner lavere end ministerens egen anslåede værdi.
Videnskab 28/8-14 13:32

UVVU: Klarlund stadig uredelig i fire tilfælde

UREDELIGHED - Det blev ikke til nogen frifindelse af professor Bente Klarlund i UVVU, selv om UVVU's hidtidige dom over hende fik så hård kritik, at Udvalget måtte tage sagen op til fornyet bedømmelse i vinteren 2014.

Campus 25/8-14 12:02

Dennis Wistisen: Mit KU

Foto - Mit KU Dennis Wistisen

PORTRÆTALBUM - Drengedrømmen var at lave højrøde italienske biler. I dag tegner og bygger Dennis Wistisen mekanik til ’mærkelige forskningsinstrumenter’ på Nørre Campus – og i Chile, Kina og det ydre rum.

Byggekaos
OMBYGNING - Et byggeprojekt på Science er indtil videre mindst et år forsinket. Forskere er tvunget til at krybe sammen i lånte lokaler, mens rømmede laboratorier står tomme.
Sofie Carsten Nielsen_Kim Vadskær
Debat 25/8-14 7:29 1

Ingen skal uddannes til arbejdsløshed

ARBEJDE - Vi skylder både jer studerende og hele samfundet, at I uddannes til relevante job, skriver uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen i denne velkomst til KU's nye studerende.

Uddannelse 21/8-14 14:22 3

54 facts om livet som studerende

Massebillede
STATISTIK - Er du blevet optaget på KU? Så læs med og forbered dig på, hvad du (formentlig) vil opleve i dine år som studerende – fra klamydia til karakterræs.