19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Campus 17/9-14 8:53

Se vinderne i #kbhuni-konkurrencen

FOTO - se vinderne af #kbhuni-konkurrencen

VINDEROPDATERINGER - Vi har kåret de fire bedste opdateringer i vores #kbhuni-konkurence, som alle bliver præmieret med en Samsung Galaxy Tab S. Se vinderbidragene her.

Sisse Marie Welling
Debat 12/9-14 12:43

625 gode nyheder for studerende

DEBAT - Københavns studerende fortjener, at kommunen har afsat penge til ungdomsboliger, skriver SF's boligordfører i København Sisse Marie Welling

Sofie Carsten Nielsen_Kim Vadskær
Debat 10/9-14 8:46 4

Studienævn skal vurdere handicappede studerendes ret til dispensation

SVAR - Det er ikke muligt at fastlægge i lovgivningen, i hvilket omfang hver enkelt studerende med handicap har behov for 'rimelig tilpasning'. I så fald ville der jo netop ikke kunne tages hensyn til den enkelte studerendes forhold. Den vurdering bør studienævnene foretage, skriver uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen i et svar til juraprofessor Kirsten Ketscher.

Debat 10/9-14 8:46 1

Handicappede studerende har retskrav på ligebehandling

HANDICAPDEBAT - Hverken ministeren eller KU's ledelse har ret til at overlade det til studienævnene at vurdere handicappede studerendes rettigheder, hvis de kommer i klemme på grund af nye skrappe studiekrav, mener juraprofessor Kirsten Ketscher.