19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Videnskab 22/10-14 9:09

3 cancer-gåder løst. 997 tilbage

Foto - Kristian Helin

GRUNDFORSKNING - Det er noget vås at snakke om ’kræftens gåde’, siger professor Kristian Helin. Her fortæller han om nogle af de opdagelser, der har skaffet hans forskergruppe internationale priser på stribe. Og om den ene ting, der giver de bedste resultater i kampen mod sygdommen.

ESTHER ANTREASYAN KELLER, 3. SEMESTER PÅ STATSKUNDSKAB FORRETNINGSUDVALGSMEDLEM, STUDENTERRÅDET VED KØBENHAVNS UNIVERSITET
Debat 21/10-14 11:33

Vi skal bedre igennem, ikke hurtigere

KLUMME - Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil øge den sociale mobilitet på universiteterne. Endelig noget sund fornuft fra ministerens side.
Underskriftsindsamling mod dimensionering

AKTIVISME - Et krav til regeringen om at stoppe den bebudede nedlæggelse af tusindvis af studiepladser får tilslutning fra mange på nettet. Initiativtager er adjunkt på KU Rasmus Elling. Han vil vise, at universitetsuddannelsernes støtter hverken er apatiske eller apolitiske.

Videnskab 15/10-14 10:00 4

Unge forskere frygter for karrieren

Foto - Forskere frygter for karrieren

ANSÆTTELSESVILKÅR – En tredjedel af forskerne på Københavns Universitet er usikre på, om de er ansat om fem år. De ved ikke, om de kan skaffe finansiering.

Debat 15/10-14 9:33

Fusionen vil ødelægge administrationen

FUSION - De ansatte i Nørre Campus Institutadministration frygter de administrative følger af en fusion af institutterne Matematik og Datalogi.
Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 14/10-14 11:54 4

Jeg er ikke nogen stud.ubrugelig.!

KLUMME - Mit navn er Marie, og jeg læser antropologi. Jeg tilhører den gruppe studerende, som uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen kalder ubrugelige.