19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Videnskab 3/5-16 10:31

Maj er mulighedernes måned

foto - Studenterrådet 2016 - Madeline Luidor Heltman - bredformat
KLUMME – 4. maj offentliggøres resultatet de studerende forhandlinger med KU’s ledelse om, hvordan fremdriftsreformen skal rulles ud. En sejr, siger Studenterråd
Plan imod stress på institut 1
ARBEJDSMILJØ – På Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet skal uddannelse og oplysning gøre det legitimt at tale om psykiske problemer.
Morten Ebbe Juul Nielsen2
Debat 28/4-16 13:33

Giv de unge noget at skamme sig over

DANNELSE - Gymnasiereformen ser ud til at være endnu et slag mod den almene dannelse. Og den er allerede i farligt underskud på universitetet.
foto - Slut med IT-service
BESPARELSER – Koncern-IT’s Servicedesk på Københavns Universitet halverer åbningstiderne som følge af Folketingets besparelser på universitetsområdet.
Uddannelse 26/4-16 11:12 3

Ny rapport: KU har droppet eliten

Foto - KU har droppet eliten
DE DYGTIGSTE – Stort set alle eliteprogrammer er forsvundet på Københavns Universitet efter regeringens økonomiske gulerod blev udfaset i 2013.