19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Foto - Frederik Løgstrup Magnusson
Debat 26/5-15 14:59

På den anden side af skuffelsen: Magi, tak

DEBAT - Ugens klummeskribent fra Studenterrådet efterlyser mere magi på Københavns Universitet. Støt de aktive studerende, der skaber et godt studiemiljø, lyder
Campus 25/5-15 6:37

Dorthe Rozalia Horup: Mit KU

Foto - Dorthe Rozalia Horup
PORTRÆTALBUM - Dorthe Rozalia Horup elsker at vejlede de studerende på ToRS. Hun er knap så glad for, at KU har flyttet hendes kontor 500 meter væk.
Videnskab 23/5-15 7:00

Sprød videnskab: Baconpistolen

Baconpistolen
FRONTTEKNOLOGI - Ikke alle grise er lige gode til bacon. Fedttypen afgør, hvor egnet grisen er til at blive skåret i skiver. Nu kan fedtkvaliteten måles på tre s
Campus 22/5-15 11:49

Guide: Her skal du drikke din kaffe

kaffeguide - kop
AWARDS - Uniavisen uddeler kaffebønner til studiecaféer, kaffeautomater, pulverkaffelagre og kantiner og guider til KU’s bedste kaffesteder.
Foto - Niels Bangsbo
NØRDERI - KU er i maj vært for over 500 videnskabsfolk fra 47 lande, der skal tale om fodbold - alle mulige slags fodbold. Og så skal de også spille lidt fodbold
Silas Boye Nissen
REFORM – Fristen for at søge ind på en kandidatuddannelse var 1. april, men studieordningerne var først klar i maj. Studerende kalder situationen absurd.