19/4-12 10:10

Slut på skærpet tilsyn med KU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Slut med skærpet tilsyn af KU - Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud - Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris - Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro.

Slut med skærpet tilsyn af KU

Uddannelsesministeriet har nu afsluttet sit skærpede tilsyn med Københavns Universitet (KU). Tilsynet blev sat i værk på baggrund af Milena Penkowa-sagen i marts 2011. En rapport fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering konkluderer, at der nu er tilfredsstillende forhold, men anbefaler at nogle procedurer gøres klarere. Det skriver nyheder.ku.dk.

Tre universiteter klynker trods kæmpe overskud

Hele tre universiteter - KU, AU og DTU - får langt større overskud i 2011 end budgetteret. Nu har universiteterne travlt med at forklare sig for at forhindre, at politikerne vil benytte lejligheden til at skære i bevillingerne, skriver Ingeniøren.dk.

Albert Gjedde får Forskningskommunikationspris

Samtidig med at Forskningens Døgn sættes i gang i dag, modtager Albert Gjedde, professor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, årets Forskningskommunikations-pris. Albert Gjedde har arbejdet målrettet i en menneskealder med at formidle forskningsresultater i den kemitunge ende af skalaen til klartale, skriver nyheder.ku.dk.

Timo Kivimäki: Jeg handlede ikke i ond tro

Der var ingen grund til at mistænke fire russere for at være agenter, mener Timo Kivimäki, spionanklaget professor på KU. Han har over for dagbladet Information gjort detaljeret rede for sin version af det forløb, der førte til hans anholdelse i 2010.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Politik 27/4-15 11:59

Kansleren kommer til KU

Angela Merkel og Helle Thorning_sort hvid

TOPVISIT - Studerende og ansatte får chancen for at grille Angela Merkel og Helle Thorning-Schmidt, når de to topledere tirsdag den 28/4 diskuterer Europas problemer i festsalen på Frue Plads. De gratis billetter til arrangementet blev revet væk på få timer - men du kan også se med på nettet.

Politik 24/4-15 12:53

Pause mellem bachelor og kandidat kræver ja fra forligspartier

STUDIEPAUSE – Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil tillade de studerende at holde to års pause inden kandidaten, men det kan ikke lade sig gøre uden støtte fra Venstre og Konservative, viser hendes svar til Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

IT bøvl

STUDIETILMELDING - Universiteterne må behandle studietilmeldinger manuelt efter fremdriftsreformen. It-systemet STADS understøtter ikke fremdriftsreformens krav om, at det nu er universitetets ansvar, at de studerende skal læse på fuld tid.

Puppy room01
Campus 22/4-15 10:54

Klap en hund før eksamen

TERAPI – Fire hunde er installeret i et såkaldt 'puppy room' på Nottingham Trent University i Midtengland for at give de studerende muligheden at kunne stresse af i perioder op til eksamen.

Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 21/4-15 13:35

En antropolog i Brugsen

KLUMME - Sofie Carsten Nielsens forslag er ikke dumt. Det er en fremragende idé at udvide retskravet.