25/4-12 10:10

Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay - Du kan snart kysse din fastnettelefon farvel på KU - Kun få akademikerkvinder får fast ansættelse i det offentlige - Universiteter risikerer straf for milliardopsparing - Studerende: At kommunikere med KU er som at skrige under vand.

Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay

En ringmærket færøsk 'piratfugl', en almindelig kjove, har tilbagelagt en rejse på intet mindre end 11.570 kilometer til Uruguay, og det er første gang, man har dokumenteret, at det kan ske, fortæller Statens Naturhistoriske Museum på KU, til Nyheder.ku.dk. Almindelig kjove omtales også som 'piratfugl', fordi den ernærer sig ved at stjæle mad fra andre fulge, især fra terner og måger, mens de er i luften, selvom nogle måske vil synes, det er mange kilometer at skulle flyve bare for at stjæle en andens sild.

Du kan snart kysse din fastnettelefon farvel på KU

Inden udgangen af 2013 vil alle have taget deres afsked med deres fastnettelefon og sagt goddag til pc-baserede telefoner, skriver Nyheder.ku.dk (link til intranet). Det ny system hedder Lync, det minder lidt om Skype, og KU har en plan for, hvornår hver enkelt administrativ enhed skal skifte til det ny system.

Få akademikerkvinder fastansættes i det offentlige

Særligt kvinder med samfundsvidenskabelige uddannelser, som søger ansættelse i det offentlige, er nødt til at begynde karrieren i et vikariat, skriver Avisen.dk. Ifølge Djøf skyldes det, at flere kvinder end mænd søger mod det offentlige, og at den offentlige sektor er præget af besparelser og ansættelsesstop; der er heller ingen nye stillinger i det offentlige, men kun tidsbegrænsede stillinger og barselsvikariater.

Universiteter risikerer straf for milliardopsparing

Medierne har allerede i et par dage skrevet om nogle danske universiteters økonomiske opsparede overskud, og Uniavisen.dk har selv bemærket, at KU nu er milliardær. Nu følger Information op med to artikler. Den ene om professorer, der siger, at det skal universiteterne ikke regne med at slippe godt fra, og den anden med en opgørelse over,hvor mange penge, universiteterne sidste år satte i banken. Beløbet er opgjort til 784 millioner kroner.

Studerende: At kommunikere med KU er som at skrige under vand

En studerende har ventet i 11 måneder og 19 dage på at få et svar fra KU om sit udlandsophold. Det fortæller Andreas Ebbesen Jensen, kandidatstuderende i Film og Medievidenskab på KU, i et debatindlæg i Politiken. Andreas venter stadig og peger på, at KU dermed viser, at universitetet ikke magter at leve op til sin erklærede ambition om at sende de studerende på udlandsophold. Der er hverken midler eller vilje til det, mener Andreas Jensen. Politiken, side 5, onsdag 25. april 2012.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Debat 18/4-15 8:10 1

Svar på tiltale - (endnu) flere kvinder i forskning og ledelse

GENMÆLE - Københavns Universitet har forholdt sig til den gældende lovgivning og har søgt og fået de nødvendige dispensationer - og naturligvis også gennemført planen inden for rammerne af dispensationen, skriver ledelsen i et svar til Hans Bonde og Jens Ravnkilde.

Dino knudsen abstraktionsstigen
Uddannelse 17/4-15 13:20

Sådan bliver du bedre til at skrive

GODE RÅD – Postdoc Dino Knudsen lancerede ved årsskiftet et nyt kursus, der skal hjælpe de studerende med at skrive bedre. Her deler han ud af sine trick.

Frederik og Charlotte DM
Debat 17/4-15 13:19

Mere underviserkontakt, tak

DEBAT - Fastansæt nu flere undervisere - der er ingen vej udenom, siger Dansk Magisterforenings undervisere og studerende.

Videnskab 17/4-15 11:08

Årets klogeste døgn forude

Foto - Kemiske Farveflammer

FORSKNINGENS DØGN - Kalder alle legebørn! Både Frue Plads og Rådhuspladsen vil summe af anvendt videnskab 23.-25. april.

Johan Andersen-Ranberg
Videnskab 16/4-15 11:28

KU-syntesebiolog er i finalen til Ph.d Cup

FORSKNING – Johan Andersen-Ranberg fra KU kan gøre det komplicerede enkelt – og han er så god til det, at han i aften kan vinde Ph.d Cup i DR-Byen.

Bruger du study drugs
Uddannelse 16/4-15 10:35 8

Bruger du study drugs?

Mette Brix Olsen tager ikke study drugs for at blive færdig med sit speciale – men hun er voldsomt interesseret i at høre om andre studerende gør.