25/4-12 9:09

Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay - Du kan snart kysse din fastnettelefon farvel på KU - Kun få akademikerkvinder får fast ansættelse i det offentlige - Universiteter risikerer straf for milliardopsparing - Studerende: At kommunikere med KU er som at skrige under vand.

Færøsk 'piratfugl' fundet i Uruguay

En ringmærket færøsk 'piratfugl', en almindelig kjove, har tilbagelagt en rejse på intet mindre end 11.570 kilometer til Uruguay, og det er første gang, man har dokumenteret, at det kan ske, fortæller Statens Naturhistoriske Museum på KU, til Nyheder.ku.dk. Almindelig kjove omtales også som 'piratfugl', fordi den ernærer sig ved at stjæle mad fra andre fulge, især fra terner og måger, mens de er i luften, selvom nogle måske vil synes, det er mange kilometer at skulle flyve bare for at stjæle en andens sild.

Du kan snart kysse din fastnettelefon farvel på KU

Inden udgangen af 2013 vil alle have taget deres afsked med deres fastnettelefon og sagt goddag til pc-baserede telefoner, skriver Nyheder.ku.dk (link til intranet). Det ny system hedder Lync, det minder lidt om Skype, og KU har en plan for, hvornår hver enkelt administrativ enhed skal skifte til det ny system.

Få akademikerkvinder fastansættes i det offentlige

Særligt kvinder med samfundsvidenskabelige uddannelser, som søger ansættelse i det offentlige, er nødt til at begynde karrieren i et vikariat, skriver Avisen.dk. Ifølge Djøf skyldes det, at flere kvinder end mænd søger mod det offentlige, og at den offentlige sektor er præget af besparelser og ansættelsesstop; der er heller ingen nye stillinger i det offentlige, men kun tidsbegrænsede stillinger og barselsvikariater.

Universiteter risikerer straf for milliardopsparing

Medierne har allerede i et par dage skrevet om nogle danske universiteters økonomiske opsparede overskud, og Uniavisen.dk har selv bemærket, at KU nu er milliardær. Nu følger Information op med to artikler. Den ene om professorer, der siger, at det skal universiteterne ikke regne med at slippe godt fra, og den anden med en opgørelse over,hvor mange penge, universiteterne sidste år satte i banken. Beløbet er opgjort til 784 millioner kroner.

Studerende: At kommunikere med KU er som at skrige under vand

En studerende har ventet i 11 måneder og 19 dage på at få et svar fra KU om sit udlandsophold. Det fortæller Andreas Ebbesen Jensen, kandidatstuderende i Film og Medievidenskab på KU, i et debatindlæg i Politiken. Andreas venter stadig og peger på, at KU dermed viser, at universitetet ikke magter at leve op til sin erklærede ambition om at sende de studerende på udlandsophold. Der er hverken midler eller vilje til det, mener Andreas Jensen. Politiken, side 5, onsdag 25. april 2012.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
børn hørelse

NEUROVIDENSKAB – Forskning i, hvordan lyde påvirker hjernens udvikling, kan måske føre til kur mod tinnitus. Det Europæiske Forskningsråd har bevilget 11,2 millioner kroner til projektet.

Albert Schliesser01

KVANTEOPTIK – Adjunkt i fysik Albert Schliesser arbejder i sin grundforskning på et instrument, der måske kan være med til at give os kvantecomputeren. Med en millionstor bevilling viser Det Europæiske Forskningsråd, at de tror på ham.

Selveje Ralf Hemmingsen Jørgen Honoré Nils Strandberg folketinget
CHRISTIANSBORG - KU's spidser lobbyede for selveje for politikerne på Christiansborg og overbeviste konservative Per Stig Møller.
Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 24/2-15 10:50

Ja tak til fordybelsen

SPECIALER - Drop tanken om en forkortet specialeperiode, lyder debattørens opfordring til KU's ledelse.
Foto - Debat forfra Mette Vinther

DEBAT - »Jeg er overbevist om, at Danmark har grundlag for en helt igennem eminent offentlig sektor med samvittighedsfulde, engagerede og sindssygt dygtige medarbejdere. Vi skal bare starte et helt andet sted, end der hvor det allerede er gået galt. Vi skal starte med starten.«

Absalon teaser
IT – KU er gået i gang med at samle input til nyt læringssystem. Der kan blive tale om alt fra hjemmestrikket it til en stor, færdig pakke eller at KU satser på Googles sky.
Debat 20/2-15 13:42 4

Hvad vil vi med vores specialer?

Foto - Bjarke Lindemann Jepsen

DEBAT - Måske er min motivation skruet underligt sammen, men jeg præsterer ikke mit fagligt ypperste med udsigten til et bolsje og et tal, skriver specialestuderende.

Foto - Jens Ravnkilde
Debat 19/2-15 16:19 1

Derfor blev Klarlund renset

KRONIK - Østre Landsret har renset professor Bente Klarlund Pedersen for UVVU's påstande om, at hun har udvist videnskabelig uredelighed. I denne kronik redegør Jens Ravnkilde, som har støttet Klarlund gennem sagen, for landsrettens begrundelse og for betydningen af, at Klarlund ikke fik medhold i påstanden om, at UVVU var ulovligt sammensat.