17/8-12 9:09

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
University of California

UDREJSE - Vancouver, Sydney eller NYC? Sidste år søgte 761 studerende fra Københavns Universitet om et udvekslingsophold uden for Europa, og der er rift om pladserne på de populære universiteter. Her er de 10 mest søgte.

Studenterrådet demo adgangsbegrænsning 1
REGNESTYKKET - KU frygter at miste 65 millioner kroner i uddannelsesbudgettet, hvis regeringen ikke vil finansiere kandidatuddannelser til studerende med retskrav.
foto_KU trækker varslingbrev om studieaktivitet tilbage

ULOVLIGT - KU har fejltolket lovparagraf om studieaktivitetskrav. Universiteterne må ikke kræve, at studerende består et bestemt antal ECTS-point for at forblive indskrevet på uddannelsen, præciserer Uddannelsesministeriet. Det betyder, at KU må undlade at håndhæve eksisterende krav.

Ulf Hedetoft_dimensionering
Debat 29/9-14 8:29 1

Kald en spade en spade - en dimensionerende kommentar

SYNSPUNKT – Meget tyder på, at regeringens dimensioneringsmodel snarere er en spareøvelse end et forsøg på at geare kandidatudbuddet til arbejdsmarkedets behov. Ellers er det svært at forklare, hvorfor det ikke er BA-optaget, der reguleres, skriver Ulf Hedetoft, dekan på Hum.

Leon Bentkowski
Debat 26/9-14 14:48

En Cand.Ubrugeligs tur i mediemøllen

DEBAT – Leon Bentkowski er til sin egen overraskelse blevet en del af uddannelsesministerens argumentation for forslaget om at skære ned på antallet af kandidater. Her forklarer han, hvor han ikke er »absolut enig« i forslaget.

Bjørn Quistorff
Debat 26/9-14 13:24 2

Så fik vi lige en administrativ opgave mere!

LEVERANDØRSKIFT - Hvorfor skal samtlige medarbejdere med et SIM-kort ulejliges med at udføre KU's it-administrative opgaver? Spørger professor Bjørn Quistorff.

Misty timelapse
TIMELAPSE - Statens Naturhistoriske Museum åbner om kort tid en udstilling af den nyindkøbte dinosaurus Misty. Se Misty blive samlet på ét minut i video.
Studenterrådet demo adgangsbegrænsning 2
OPTAG - Uddannelsesministerens planer om at skære 4.000 studiepladser, heriblandt 614 på Københavns Universitet, fik en flok studerende til at demonstrere foran hendes kontor på Slotsholmen.
Uddannelse 24/9-14 10:58

Se hvor KU skal skære - 614 studiepladser skal væk

ADGANGSBEGRÆNSNING - Københavns Universitet skal have skåret 614 studiepladser i 2017, lyder kravet fra uddannelsesministeren. Humaniora og naturvidenskab må primært stå for skud.