17/8-12 8:08

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Ig Nobel 2014

IG NOBEL- Tre ’skøre’ nobelprisvindere gæster Københavns Universitet for at fortælle om forskning i katteparasitter og isbjørneudklædning og et meget langvarigt fotoprojekt.

KUmmentar Ralf Hemmingsen og Lykke Friis_Michael Daugaard
Debat 26/3-15 6:47 3

Spejlkabinettet

DEBAT - Næsten hver uge dukker nye, uforudsete og urimelige konsekvenser af fremdriftsreformen op, mener KU's rektor og prorektor.
Uddannelse 25/3-15 11:20 6

Her kommer de studerende fra

Foto top 10 gymnasier_redigeret2

TOP 10 - Københavns Universitet skal tiltrække flere studenter fra gymnasier i Østdanmark, men hvor kommer der flest fra? Se listen.

Debat 25/3-15 10:58 4

Evaluering af (uoplyste) undervisere

Undervisningsudvalget NBI

DEBAT - Steen Laugesen Hansen mangler indsigt i evalueringsprocessen, når han foreslår at nægte dumpede studerende retten til at evaluere, skriver studenterrepræsentanter fra NBIs Undervisningsudvalg.

Lys og mørke - foto fra sheisanastronomer.com
REPLIK - Hans Bondes indlæg om Dark Cosmology Centre er fejlbehæftet og bør ikke afspore den vigtige diskussion om ligestilling inde for videnskab, skriver tre forskere fra centeret.
S tog Ishøj

SOCIAL MOBILITET – Københavns Universitet har forpligtet sig til at gøre mere for at tiltrække flere studenter fra de ti gymnasier i Østdanmark, som universitetet i dag modtager færrest ansøgere fra.