17/8-12 8:08

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
David Gloriam

LÆGEMIDLER - Bevillinger fra Lundbeckfonden og Det Europæiske Forskningsråd sikrer forsker ved Københavns Universitet fred i syv år til at kunne lede arbejdet med at finde signalstoffer, der passer til i forvejen kendte receptorer på overfladen af cellerne i menneskekroppen.

Videnskab 29/1-15 10:00

»Fedt at vinde innovationskonkurrence«

Alexander Sparre-Ulrich og Lærke Smidt Hansen01.2

VENTURE CUP – At vinde en konkurrence for nye forskningsidéer foran andre studerende føles godt. Samtidig er innovationskonkurrencer en måde til at lære om alt det, der ikke foregår i et laboratorium, når en god idé skal gå hele vejen.

Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 28/1-15 21:20

#selveje

MURSTEN - Københavns Universitet ønsker selveje. Det kan jeg godt forstå. Men flere penge og mere selvbestemmelse forpligter også til at skabe et bedre universitet.
Politik 28/1-15 16:20

Sådan vil KU overgå til selveje

Selveje video

HUSKØB - Universitetsdirektør Jørgen Honoré lægger op til, at KU køber alle universitetets bygninger for ni milliarder kroner. Det vil blandt andet kræve et realkreditlån på seks milliarder, der skal betales tilbage. Til gengæld slipper KU for at betale husleje til staten.

Studerende psykiske lidelser

STUDIESTRESS – Der er mere pres på studerende i dag, og flere kæmper med psykiske problemer, fortæller studenterpræst Nicolai Halvorsen, der har hjulpet studerende i 15 år. Tal fra regeringens udvalg om psykiatri og Studenterrådgivning viser det samme – antallet af studerende med psykiske problemer er stigende.

Debat 23/1-15 11:36

Studenterrådgivningen har hjulpet studerende i 50 år

STUDIELIV – Det er blevet almindeligt at have det ualmindeligt, og derfor er det vigtigt, at de studerende ved, at der er hjælp at hente hos Studenterrådgivningen, skriver Studenterrådgivningens direktør og bestyrelsesformand.