17/8-12 9:09

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Politik 16/4-14 6:43

Danske universiteter er Nordens dårligste til ligestilling

KØNSPOLITIK - Tal fra Nordisk Råd viser, at færre kvinder gør akademisk karriere i Danmark end i resten af Norden. En væsentlig årsag er den danske konsensusforestilling om, at ligestilling allerede er opnået, mener dansk forsker.

Uddannelse 16/4-14 6:41 2

Find din læringsstil

INDLÆRINGSEVNE - Studerende kan blive bedre til at lære nyt og gennemføre projekter, hvis de kender deres personlige læringsstil. Det gælder både styrker og svagheder, hævder to britiske psykologer, der har udviklet en test til formålet.

Campus 15/4-14 10:03

Ålen er død!

Afdød ål

AFSLUTNINGER – Københavns Universitet fik kun fem dage sammen med den havål, som sensationelt blev fanget i Øresund i sidste uge.

Uddannelse 14/4-14 10:09 1

Eksamen derhjemme er smuthul for snyd

Eksamen på Geocenter_arkiv
SNYD - Det findes nok ikke på Anti Doping Danmarks liste over præstationsfremmende stoffer, men på universitetet er forældrehjælp illegal doping.
Uddannelse 10/4-14 12:49

Her er Kvalitetsudvalgets 'dødsliste' – 26 uddannelser er lukningstruet

UDDANNELSESKVALITET – Regeringens Kvalitetsudvalg vil indføre en grænse på minimum 30 optagne studerende per år. Hvis forslaget bliver virkeliggjort, er 26 uddannelser i fare for at lukke på Det Humanistiske Fakultet. Prodekan har ikke fantasi til at forestille sig, at det gennemføres.