17/8-12 9:09

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Politik 20/4-15 18:10

8 citater fra NATO-bossen

Jens Stoltenberg og Lykke Friis på CSS

TOPVISIT - NATO's generalsekretær lagde vejen forbi KU for at fortælle om forsvarsalliancens store hovedpiner i øst og syd. Her er otte af de mest bemærkelsesværdige citater fra seancen.

Videnskab 18/4-15 21:32

KU-forsker vinder Ph.d. Cup

Vinder af Ph.d Cup - officielt foto

FORSKNING – Johan Andersen-Ranberg præsenterede sine forskningsresultater så imponerende til årets finale i Ph.d. Cup, at han endte øverst på podiet, da dommerne var færdige med voteringen.

Debat 18/4-15 8:10 2

Svar på tiltale - (endnu) flere kvinder i forskning og ledelse

GENMÆLE - Københavns Universitet har forholdt sig til den gældende lovgivning og har søgt og fået de nødvendige dispensationer - og naturligvis også gennemført planen inden for rammerne af dispensationen, skriver ledelsen i et svar til Hans Bonde og Jens Ravnkilde.

Dino knudsen abstraktionsstigen
Uddannelse 17/4-15 13:20

Sådan bliver du bedre til at skrive

GODE RÅD – Postdoc Dino Knudsen lancerede ved årsskiftet et nyt kursus, der skal hjælpe de studerende med at skrive bedre. Her deler han ud af sine trick.

Frederik og Charlotte DM
Debat 17/4-15 13:19

Mere underviserkontakt, tak

DEBAT - Fastansæt nu flere undervisere - der er ingen vej udenom, siger Dansk Magisterforenings undervisere og studerende.

Foto - Kemiske Farveflammer
Videnskab 17/4-15 11:08

Årets klogeste døgn forude

FORSKNINGENS DØGN - Kalder alle legebørn! Både Frue Plads og Rådhuspladsen vil summe af anvendt videnskab 23.-25. april.