17/8-12 8:08

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Debat 27/11-14 13:58 1

ASPIRI spinder guld på studerendes nervøsitet

EKSAMENSKURSER - Jura lever ikke op til sit ansvar for at ruste de studerende til eksamen, og det giver mulighed for at tjene penge på kurser til nervøse jurastuderende, mener debattørerne.
Mie Sofie Andersen og dronning Margrethe

FREMDRIFTSFORTÆLLING - »Jeg er en snavset plet på det ellers kridhvide papir, som fremdriftsreformen er skrevet på,« sagde Mie Sofie Andersen og brugte sin egen historie til at opfordre studerende, ansatte og ledelse til at gøre fælles front mod skrivebordsløsninger fra Slotsholmen.

Ralf Hemmingsen årsfest 2014
AKADEMISK - Rektor Ralf Hemmingsen hyldede akademias mønsterbrydere og slog - med slet skjult hentydning til regeringens dimensioneringsplan - et slag for en bred faglighed på universiteterne.
Debat 25/11-14 15:26 13

Et bedre KU

Malak Karnib
VALG - Frihed, individualitet og ansvar for egen læring er i højsædet, alt sammen med henblik på høj faglighed og et stærkere fællesskab, skriver Malak Karnib.
Videnskab 25/11-14 13:12 4

KU's 21 største mediedarlings

Foto - KUs 21 største mediedarlings
TOP-21 - Hvilke KU-forskere er der størst sandsynlighed for at møde i pressen? Og hvad tænker de om at dele deres ekspertviden med os andre?