17/8-12 8:08

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Sabrina Ebbersmeyer03

KØN - I foråret blev Sabrina Ebbersmeyer KU’s første lektor i filosofi. Med fem andre ansatte på instituttet har hun stiftet en gruppe, der skal fremme ligestilling på instituttet. Men med en sejlivet maskuliniseret filosofitradition og manglende kvindelige forbilleder, er der stadig lang vej.

Campus 19/12-14 12:49

Dr. Tobias - episode 4

Dr Tobias 4 foto

VLOG - Dr. Tobias beder til, at julemanden kommer og redder hans jul.

Bjørn Kloster
Debat 17/12-14 14:47 2

Et forsvar for blokstrukturen

REPLIK - Blokstrukturen er kommet for at blive. Og det er godt, mener nanoscience-studerende Bjørn Larsen.
Campus 17/12-14 14:30

Ragnarr - episode 4

ragnarr4

SER VERDEN - Ragnarr, studerende, kunstner, fashionista, læser statskundskab og ser verden gennem sin kunst.

Campus 17/12-14 14:12

Kongen af SU - episode 4

Kongen af Su 4
JULESTEMNING - Kongen af SU vinduesshopper og filosoferer over julens oprindelse.
Kultur 17/12-14 13:59

Årets 10 mest læste artikler

TOP10_2014
VI SKRIVER OM OS SELV - Antallet af besøg på Uniavisen.dk er 75 procent højere i 2014 end i 2013 (antal sessioner). Til gengæld er årets mest læste historie ikke skrevet af redaktionen selv.
Campus 17/12-14 11:31

Husker du året der gik? – del 2

GÆTTELEG - Slotsholmens studienytårsforsæt bød på slankekur for samtlige danske universiteter. Dimensioneringen toner klart frem i årets tilbageblik. Men husker du også terrorprintersagen, twistet på selfien og den famøse svindlers come-back? Gæt med på årets julequiz.

Foto - Jens Ravnkilde
Debat 17/12-14 11:24

UVVU og halmstrået

REDELIGHED - Klarlund-afgørelsen markerer det punkt, hvor UVVU ikke længere er et værktøj i kampen mod fusk i forskningen, men er blevet til en del af problemet, skriver Jens Ravnkilde.
Alexander Thorvaldsen_Studenterrådet
Debat 17/12-14 8:13 1

God jul og glædelig fremdrift

ØNSKELISTE - En hel årgang er nu underlagt fremdriftsreformens skygge. Vi andre tæller ned til sommer og udsætter et fag som sidste mulighed for at trække vejret, inden reformen rammer. Hvis julemanden kunne opfylde et ønske, skulle det være at annullere fremdriftslavinen.