17/8-12 9:09

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 27/5-15 8:00

Specialer der gav genlyd

Specialer der gav genlyd_primærbillede
SPECIALER - Du knokler og bliver klog. Men hvordan får du din viden videre ud i verden? Mød otte kandidater, for hvem specialet åbnede døre.
Foto - Frederik Løgstrup Magnusson
Debat 26/5-15 14:59

På den anden side af skuffelsen: Magi, tak

DEBAT - Ugens klummeskribent fra Studenterrådet efterlyser mere magi på Københavns Universitet. Støt de aktive studerende, der skaber et godt studiemiljø, lyder
Campus 25/5-15 6:37

Dorthe Rozalia Horup: Mit KU

Foto - Dorthe Rozalia Horup
PORTRÆTALBUM - Dorthe Rozalia Horup elsker at vejlede de studerende på ToRS. Hun er knap så glad for, at KU har flyttet hendes kontor 500 meter væk.
Videnskab 23/5-15 7:00

Sprød videnskab: Baconpistolen

Baconpistolen
FRONTTEKNOLOGI - Ikke alle grise er lige gode til bacon. Fedttypen afgør, hvor egnet grisen er til at blive skåret i skiver. Nu kan fedtkvaliteten måles på tre s
Campus 22/5-15 11:49

Guide: Her skal du drikke din kaffe

kaffeguide - kop
AWARDS - Uniavisen uddeler kaffebønner til studiecaféer, kaffeautomater, pulverkaffelagre og kantiner og guider til KU’s bedste kaffesteder.
Foto - Niels Bangsbo
NØRDERI - KU er i maj vært for over 500 videnskabsfolk fra 47 lande, der skal tale om fodbold - alle mulige slags fodbold. Og så skal de også spille lidt fodbold