17/8-12 9:09

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord

NYHEDSOVERLIK FREDAG - DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord - Større nedbrud på KU’s it-systemer - KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste - Fjernes ophavsretten, dør kulturen.

DHL-løbet på vej mod KU-deltagerrekord i år

Alt tyder på, at deltagerrekorden for KU-løbere ved DHL-stafetten i Fælledparken kan nå at blive slået i år. Sidste år deltog 2.140 KU-løbere fordelt på 428 hold, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 2.045 KU-løbere på 409 hold, står der på KU’s intranet.

Større nedbrud på KU’s it-systemer

Tirsdag aften skete der et nedbrud i KU’s it-driftcenter på Panum, og mange systemer, som KUnet, Alumnimail, Absalon, selvbetjening for ansatte og studerende og den elektriske telefonbog, virkede heller ikke onsdag, ifølge KU’s intranet. Koncern-it opdaterer løbende driftsinformation på: http://it.ku.dk/driftsinformation/.

KU nummer 11 i Europa på ny Shanghai-rangliste

Forskellige ranglister placerer i år KU som det bedste universitet i Danmark, som nummer to i Norden (mod en førsteplads sidste år), nummer 11 i Europa på en ny rangliste (mod en 9.-plads sidste år) og nummer 44 i verden (mod nummer 43 sidste år). Det skriver KU’s intranet.

Fjernes ophavsretten, dør kulturen

Ophavsretten er den pris, vi må betale for at have et samfund med et højt kulturelt niveau, mener Morten Rosenmeier, professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet på KU, ifølge Information. Afskaffer vi ophavsretten, forarmer vi kulturen.

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Videnskab 22/10-14 9:15 1

Tre dage hvor KU vil redde verden

Foto - Minivindmøller

MAYDAY - Mayday, mayday, we are sinking. Sådan indledte prorektor Lykke Friis KU's storstilede konference om bæredygtighed. Den løber ugen ud, og det er muligt at kigge med fra skærmen.

ESTHER ANTREASYAN KELLER, 3. SEMESTER PÅ STATSKUNDSKAB FORRETNINGSUDVALGSMEDLEM, STUDENTERRÅDET VED KØBENHAVNS UNIVERSITET
Debat 21/10-14 11:33

Vi skal bedre igennem, ikke hurtigere

KLUMME - Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil øge den sociale mobilitet på universiteterne. Endelig noget sund fornuft fra ministerens side.
Videnskab 15/10-14 10:00 4

Unge forskere frygter for karrieren

Foto - Forskere frygter for karrieren

ANSÆTTELSESVILKÅR – En tredjedel af forskerne på Københavns Universitet er usikre på, om de er ansat om fem år. De ved ikke, om de kan skaffe finansiering.

Debat 15/10-14 9:33

Fusionen vil ødelægge administrationen

FUSION - De ansatte i Nørre Campus Institutadministration frygter de administrative følger af en fusion af institutterne Matematik og Datalogi.
Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 14/10-14 11:54 4

Jeg er ikke nogen stud.ubrugelig.!

KLUMME - Mit navn er Marie, og jeg læser antropologi. Jeg tilhører den gruppe studerende, som uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen kalder ubrugelige.