Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Alternativt udvalgsmøde oplyste Christiansborg

FREMDRIFTSREFORM – Selv om fremdriftsreformen nu ses efter i sømmene, manifesterede studerende fra landets universiteter igen deres utilfredshed. Det gælder om at udnytte det parlamentariske rum, som har åbnet sig, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

Folketingets udvalg for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse holdt tirsdag den 10. december sit sidste udvalgsmøde inden nytår. Egentlig stod der ’dansk kystturisme’ på dagsordenen. Men udvalgets medlemmer – med uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i spidsen – blev alligevel igen konfronteret med de danske studerendes utilfredshed med fremdriftsreformen.

På den officielle bane havde Jacob Ruggaard, formand for Danske Studeredes Fællesråd (DSF), også fået bevilget taletid, som han brugte til at fremlægge sin organisations bekymring for reformens konsekvenser.

Men udvalget blev også på mere aktivistisk vis gjort opmærksom på de studerendes utilfredshed. Ikke alene rejste 15 studerende sig ved selve mødet demonstrativt og flashede t-shirts med budskabet »Nej til hurtigere-ud-reformen.«

Mere iøjnefaldende havde DSF også indkaldt til deres eget alternative udvalgsmøde på Christianborg Slotsplads, hvor studenterrepræsentanter fra alle landets universiteter præsenterede deres kritik af reformen til stor begejstring for et par hundrede fremmødte.

SE OGSÅ: Stort galleri fra det alternative udvalgsmøde

Har åbnet et parlamentarisk rum

De studerendes protester har været massive, siden fremdriftsreformen blev offentliggjort i midten af november. Og – som det blev gentaget adskillige gange fra den oplyste scene i decembermørket – de har indtil videre i høj grad været succesfulde. I hvert fald meddelte uddannelsesminister Morten Østergaard i starten af december, at man ville overveje en udskydelse af reformens tiltag.

LÆS OGSÅ: Morten Østergaard vil udsætte reform og 1-0 til de studerende

Men netop derfor er det vigtigt, at de studerende forsætter deres protester, mener Jacob Ruggaard.

»Det er vigtigt, at vi spiller strategisk ind i det parlamentariske rum, der nu har åbnet sig,« siger DSF-formanden.

»Udskydelsen betyder, at forligskredsen får mere tid til at forholde sig til vurderingerne af reformen, så vi skal blive ved med at fremføre vores argumenter og analyser.«

»Derfor har vi i dag også lovet hinanden i dag, at det her ikke er den sidste protest. Og det bliver det ikke, før vi får rullet fremdriftsformen tilbage.«

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste