Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

»Man kan sætte rammerne, men ikke styre, hvordan folk bruger dem«

FESTIVAL – En by, der opstår bare en enkelt uge om året, er lidt af et landskabsarkitektonisk laboratorium. Bachelor i landskabsarkitektur Emmelie Lykking Kitchell har været identitetsleder i Game City.

Søndag klokken 18 åbnede Roskilde Festival. Cirka syv minutter senere var den 2,5 kvadratkilometer store græsplæne omdannet til midlertidigt hjem for 130.000 mennesker. Festivalen er et præmieeksempel på et midlertidigt byrum.

»Som tema er det midlertidige byrum meget populært inden for landskabsarkitektur. Det er interessant at se, hvor meget der skal til for at danne en ramme for byliv,« siger Emmelie Lykking Kitchell, bachelor i landskabsarkitektur fra Københavns Universitet.

Blev bygget op på ni dage

Emmelie Lykking Kitchell er identitetsleder for Game City på campingområdet. Det betyder, at hun har det sidste ord, når det skal besluttes, hvor skabet – eller bordtennisbordet – skal stå.

Sammen med en stab på 23 mand har hun bygget rammerne for Game City op på ni dage. Da festivalgæsterne strømmede ind på pladsen søndag aften, var holdet stadig ved at banke de sidste søm i.

I Game City kan festivalgæsterne prøve kræfter med strandfodbold, bordtennis og klatring eller løfte vægte i et improviseret cross fit-center. Mindre aktivitetslystne gæster kan nøjes med at se på fra områdets tribune, der snor sig rundt om fodboldbanerne.

»Man bliver altid overrasket, når man ser et område i brug. Man kan sætte rammerne, men man kan ikke styre, hvordan folk bruger dem,« siger Emmelie Lykking Kitchell og peger på et bordtennisbord, der er midlertidig centrum for en fest og nu fungerer som bardisk.

Et tværfagligt møde

Netop fordi folk ikke lader sig styre, er det nødvendigt at tænke festivaldeltagernes bevægelse med i designet af området. I designprocessen har Emmelie Lykking Kitchell for eksempel forsøgt at tage højde for trafikerede områder og gøre plads til det flow af mennesker, der bevæger sig mellem campingområderne og sceneområdet.

»Det har været spændende at bruge mit fag på en så praktisk måde. At samtænke det æstetiske og det praktiske,« siger hun.

Samarbejdet med de konstruktører, der har savet, banket og trukket ledninger, har også været en god erfaring for landskabsarkitekturbacheloren.

»Man møder andre specialister, som ser ting på en anden måde. Det gælder også på øvrige arbejdspladser for landskabsarkitekter.«

sofie.hansen@adm.ku.dk

Seneste