Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

KU-centrisk guide til Kulturnatten 2016

GUIDE - Her er Uniavisens bud på en KU-centrisk kulturnat med ni arrangementer til den nosy, den brave og den forlystelsessyge KU'er fredag den fjortende.

1. KU forbudt for børn

Sæt i gang Kulturnatten 2016 med et overrumplende brag på vores alle sammens Københavns Universitet. Denne oktobernat bliver de køligt-klamme og dunkle kældergange under universitetets gamle bygninger ved Frue Plads nemlig overtaget af horder af mørkemænd, zombier og andre sinistre skabninger.

Hvis tiden falder dig lang til Halloween, og hvis du har fedt nok på nerverne, så ses vi i Copenhagen Dungeon. Arrangementet er forbudt for alle under 13 år – og børn under 18 (også kendt som vrantne teenagere) anbefales at tage med en voksen.

Nøgleord: eventyrlyst, mod, mareridt og performance.
Tidspunkt: kl. 18-23.
Sted: Københavns Universitet, Frue Plads 4, 1165 København K.
Mere her (arrangementet står ikke i det trykte program).

Copenhagen Dungeon under Frue Plads. Foto: Momentum KBH

2. Fortidig clairvoyance på Frue Plads

Nu du er på Frue Plads og har besluttet dig for at være modig, skal du selvfølgelig hoppe ovenpå i Festsalen og have kortlagt din fremtid, som man gjorde for årtusinder siden i Babylon, Egypten og Mellemamerika.

Når forskere og studerende fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier står klar til at spå dig, bliver det ikke krystalkuglens varsler, men mayaernes dommedagskalender, flyvende firben og din hårfarve, der afgør din skæbne – forlyder det.

Nøgleord: nysgerrighed!
Tidspunkt: kl. 18-23.
Sted: Københavns Universitet, Frue Plads 4, 1165 København K.
Mere her

Det er let at spå om fremtiden, når man kender fortiden. Og det gør forskerne på Frue Plads. Foto: Kulturnat.dk

3. Del dine tys-tys-historier

Københavns Hovedbibliotek er en kær nabo til City Campus. På Kulturnatten inviterer biblioteket i Krystalgade dig ind i et småhemmeligt fællesskab af andres båndede afsløringer af deres guilty pleasures – og du kan indspille dine egne. Sshh… vi siger det ikke til nogen.

Nøgleord: Lyt, indtal, indrømmelser og overraskelser.
Tidspunkt: 19-23.15. Hver halve time, varighed 15 min.
Sted: Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K.
Mere her
NB! Handicapvenligt. Reserver plads via mail: program@kff.kk.dk eller tilmeld dig på aftenen ved at kontakte personalet ved hovedindgangen. Mød op i god tid.

4. Ka-pow kemishow

Vi skal tilbage på sporet. Tilbage på campus. Det er tid til at teame op med en yngre kusine og tage omkring Universitetsparken, hvor tændte studerende fra Kemisk Institut er kendt for at fyre op under et forrygende show, der flasher, at kemi simpelthen er for fedt.

Kemishowet. Det syder og bobler og er tilbage til fremtiden-dejligt. Arkivoto: Adam Garff

Nøgleord: Røg, farveeksplosioner, kolber og kitler.
Tidspunkt: Kl. 18-24.
Sted: H.C. Ørsted bygningen, Universitetsparken 5, vandrehallen, 2100 København Ø
Mere her

5. En slapper og en hapser

Før turen går til Amager, skal der tankes op. Det kan fx foregå med lejrbålsstemning, snobrod og eksotisk mad i rigelige mængder på Ofelia Plads, der tilbyder foodtrucks, livemusik og DJ. Caféen på pladsen, Italian Street Treats, Bellas Diner, The Hound, Thai Hot Chili, LêLê m.fl. disker op med noget for enhver smag og pengekat. Bon appetit! Enjoy! 吃饭! Velbekomme!

Ofelia Plads bag Det Kongelige Teater, som arkitekten ser det. Foto: Kulturnat.dk

Nøgleord: Café, foodtrucks, musik og hygge.
Tidspunkt: kl. 18-22.
Sted: Det Kongelige Teater – Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K.
Mere her
NB! I tilfælde af dårligt vejr, kan dette arrangement blive aflyst. Følg med på https://kglteater.dk/

6. Test din vilde hjerne

Hjernen er next. I samarbejde med Københavns Universitet afholder Hjernesagen og Center for Hjerneforskning et arrangement, der fejrer hjernen. Her kan du få testet din hjerne, få prøvet dit kondital, få tip til at holde din hjerne sund og fit – ja, fit – samt gode råd fra hjernerystelseseksperter.

Kom også til foredrag med hjerneforsker Troels W. Kjær, lyt til en klog samtale mellem komiker Sebastian Dorset og hjerneforsker Jesper Mogensen og hør neuropsykolog Lone Vestager Martinus fortælle om det fedeste forskningsområde.

Nøgleord: Hjerne, forskning, sundhed og standup.
Tidspunkt: kl. 18-22.
Sted: Hjernesagen og Center for Hjerneskade, Amagerfælledvej 56A, 2300 København S.
Mere her. NB! Vær opmærksom på tidspunkt for hvert arrangement. De 110 pladser i auditoriet tildeles efter først til mølle-princippet. Handicapvenligt.

7. Højtlæsning under himmelhvælvet

Før vi skal tilbage til broerne, svinger vi ind og bliver genopladt på det gode gamle smukke Glyptotek. Glyptoteket inviterer til oplæsning under den åbne himmelhvælving, hvor vi ruller os i den medbragte plaid på tagterrassen og lader velturnerede historier om det uendelige univers tilflyde os.

Glyptoteket kombinerer to absolutte yndlinge: Himlen og højtlæsning. Foto: Kulturnat.dk

Nøgleord: mindfulness, stjernekig, fortællinger, ulden strik.
Tidspunkt: kl. 19.30-22.30.
Sted: Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V.
Mere her

8. Pil til Pharmaschool

Hvis læggene er begyndt at værke oven på de mange kilometer, du nu har tilbagelagt, er der al mulig grund til at svinge ud på Pharmaschool. Her kan man lære af de bedste, hvordan smerter bør behandles. Helt hands on kan man på Kulturnatten prøve at fremstille sine egne tabletter, og derudover vil der være ekspertvejledning om brugen af piller i smertebehandling og et videnskabeligt indblik i den nyeste smerteforskning.

På kulturnatten må du gerne – eksperimentere med piller. Foto: Kulturnat.dk

Nøgleord: smertelindring, piller, farmaci.
Tidspunkt: kl. 18:00 – 22:00
Sted: Pharmaschool, Universitetsparken 2-4 Glyptoteket, 2100 København Ø.
Mere her

9. Slut på toppen

Snart er den sidste kobberdims skruet på plads i Københavns Universitets nye vidunderlige vartegn, Mærsk Bygningen. I løbet af 2017 myldrer forskerne ind i de nye sundhedsvidenskabelige laboratorier – men du var der først.

På Kulturnatten åbnes dørene for offentligheden, der tilbydes en tur op til den øverste etage med byens måske smukkeste udsigt. Arrangørerne beder gæsterne møde præcis det tidspunkt den forudbestilte tur starter og erindrer om at området stadig er en byggeplads, og der derfor henstilles til agtpågivenhed. Rygning og alkoholindtag er derfor forbudt på området.

Vi giver agt, slukker smøgen og glæder os

Nøgleord: Arkitektur, skyline, KU-stolthed.
Tid: Kl. 19-22.30. Turene starter med et kvarters mellemrum. Tre af turene var allerede udsolgt ved redaktionens slutning.
Sted: Mærsk Bygningen, Blegdamsvej 3b, 2200 København N.
Book din gratis billet her

Få det fulde overblik over kulturnatten på Københavns Universitet her

Foto: Klaus Holsting.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste