18/5-11 13:13

Lars Bjørndal forsvarer disputats på Sund

Lars Bjørndal: Endodontic treatment: reasons, prevention and quality-shaping factors
Tid: 27. maj 2011 kl. 14:00 til 17:00
Sted: Victor Haderup Auditoriet, Panum Instituttet, Det Sundhedsvidenskabelige, Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N.

Officielle opponenter: Vice Dean, Professor Paul M.H. Dummer, School of Dentistry, Cardiff University, Wales, UK. Dr. Alison Qualtrough, School of Dentistry, University of Manchester, Manchester, UK. Foruden har professor, ph.d., dr.odont. Palle Holmstrup været bedømmer på afhandlingen.

Opponenter ex auditorio: Kan melde sig til forsvarslederen, professor, dr. odont., Erik Dabelsten på e-mail: ed@sund.ku.dk

Afhandlingen kan erhverves ved henvendelse til sekretær Eva Maria Reinwald, Afdeling for Cariologi og Endodonti, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Odontologisk Institut, KU, Nørre Alle 20, 2200 København N, tlf: 35326811, e-mail: emr@sund.ku.dk . Afhandlingen kan ved ekstern henvendelse erhverves for 105 kr.
Indstillingen kan købes ved skriftlig henvendelse til fakultetssekretariatet, att.: Henriette Christina Nielsen, e-mail: henielsen@sund.ku.dk.

Debat 7/7-14 14:31

Skal studerendes forskning ikke også være tilgængelig for alle?

OPEN ACCESS - Studerendes opgaver er i dag fordelt på mindst otte forskellige universitets-databaser, og dermed er det meget vanskeligt for studerende at dele viden og bygge videre på hinandens arbejde, skriver debattørerne, som med Forsknings- og Innovationsstyrelsens støtte har bygget en fælles portal for studenteropgaver.

Debat 7/7-14 9:57

Min juridiske vurdering af Klarlund-sagen er uafhængig

SVAR - Man bliver ikke 'uofficiel advokat' for professor Bente Klarlund, blot fordi man kritiserer UVVU, skriver Jens Ravnkilde, som også mener, at professor Henrik Galbos sag mod Klarlund er tidsrøveri, fordi Galbo ikke sondrer mellem dårlig og uredelig forskning.

Campus 4/7-14 9:44

God sommer!

Godsommer1
FERIE - Uniavisen er tilbage 4. august. Hvis der sker noget spændende, tweeter vi det på #kbhuni.
FOTO - Prodekan Mette Wier Samf
Campus 3/7-14 14:13

Mette Wier ny prodekan på Samfundsvidenskab

ANSÆTTELSE - Professor Mette Wier tiltræder nyoprettet stilling som prodekan for forskning og omverdensrelationer ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet den 1. september.

Statskundskab_Får
Campus 3/7-14 11:02 2

Ledelsen på Statskundskab: der er sket et normskred

RUSINTRO – Det skal være slut med seksuelt krænkende aktiviteter, men de mange frivillige tutorer skal stadig stå for studiestarten på Statskundskab, skriver institutledelsen til den samfundsvidenskabelige dekan. Se de nye retningslinjer for tutorerne.

Roskilde Festival - Casper Jexlev Fomsgaard
Kultur 2/7-14 9:54

Bag mikrofonen står en historienørd

RADIO - Caspar Jexlev Fomsgaard studerer historie på KU – og laver radio. Hans stemme har flydt i universitetsæteren siden 2009 og på Roskilde Festivalradio de sidste fire år. Gnidningsfri formidling på en saglig baggrund er hans kæphest.

Roskilde Festival - skrald
Kultur 2/7-14 7:00 8

»Det er ok at samle pant, hvis man gør det i kaninkostume«

FESTIVAL – Hvordan kan det være, at unge mennesker efterlader værdifulde telte, soveposer, campingstole og mad i læssevis, når de samtidig abonnerer på Roskilde Festivalens bæredygtige og grønne profil? Og hvorfor har de fleste pantsamlere et dårligt ry? Forskere fra KU studerer festivalgængeres skraldevaner.

Foto - AAU-bus
Uddannelse 1/7-14 22:51 4

Det kan KU lære af Aalborg

MØNSTERBRUD – Aalborg Universitet ved hvordan man tiltrækker arbejderklassens børn, siger ministeren, og nu skal KU ind i kampen. Så hvad kan KU lære af nordjyderne? Vi ringede til studiechefen i Aalborg.