Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Univalget handler om mere end store løfter. Det handler om handling!

Valgdebat — Når I som studerende logger ind på KUnet og sørger for, at stemmetallet til univalget bliver det største nogensinde, så håber jeg, at I vil kigge på alle de gode løfter og ideer, men også tager et kig på, hvem der leverer handling.

Det er superforvirrende at gå rundt på campus og se alle de studerende, der prøver at få ens stemme til univalget. Man ved knap nok, hvordan universitetet er organiseret, eller hvad Studienævn, Akademisk Råd og Universitetsbestyrelsen er. Men så bliver man pludselig bombarderet med plakater og flyers med det ene gode valgløfte efter det andet: Bevar CSS, mere feedback, mere vejledning, stop udflytning, klima, bæredygtighed og nej til identitetspolitik. Det er rigtig mange ønsker og løfter, der bliver langet over disken, og hvordan skal man så vælge?

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

I vores optik er der dog noget, der er langt vigtigere end løfter og ønsker. Nemlig hvad der sker de 360 dage om året, hvor der ikke er univalg. Og det kan være svært at finde ud af, om de forskellige organisationer gør noget ved deres løfter og holdninger. Man kan tjekke hjemmesiderne, eller smutte forbi Facebook for at se opslag og begivenheder. Men begge ting siger jo mest af alt noget om kommunikation.

Man kan dog også kigge på de møder, vi organisationer har med ledelsen. 3-4 gange om året mødes vi alle med rektoratet og diskuterer vigtige emner. Vi har alle mulighed for at komme med vores punkter til dagsordenen, og for at fremføre vores holdninger for rektoratet.

Hvis I ser på dagsordenen for årets møder, vil I se, at selvom alle opstillede til sidste års univalg er repræsenterede, så er det kun Studenterrådet (SR) der er kommet med punkter til dagsordenen. Frit Forum og Konservative Studerende har ikke sat et eneste punkt på dagsordenen det seneste år.

Studenterrådet har bl.a. sat det her på dagsordenen:

  • Trivslen under genåbningen
  • Fysisk studiestart for 2021 med rusture
  • Campusplanerne og evt. flytning af CSS til KUA
  • Regionalisering og dets mange negative konsekvenser
  • Understøttelsen af SPS-studerende
  • Whistleblowerordning og fokus på KUs håndtering af krænkelser

(Uniavisen har fået tilsendt screenshots af dagsorden for tre møder, hvoraf ovenstående punkter fremgår med SR som afsender, red.)

Siger punkterne alt, om hvad vi har snakket om? Overhovedet ikke. Kan man ud af punkterne udlede præcis, hvad vores holdning er? Næh, heller ikke. Punkterne til dagsorden siger heller ikke, hvad der lokalt bliver gjort i vores mange fag- og fakultetsråd. Den fortæller heller ikke noget om resten af det arbejde, vi eller andre laver. Men den giver dog et lille indblik i, hvor meget der arbejdes, og om man gør brug af de muligheder for indflydelse, man har.

I Studenterrådet vil vi også gerne i fremtiden bruge dialogforummet til at skabe forandring. Og det kan du hjælpe med! Vi har det seneste år haft stor succes med at invitere tutorer, rusvejledere og foreninger ind i rummet med relevante pointer og vil gerne fortsætte det. Så har din forening eller gruppe en relevant dagsorden, og vil I gerne være med til at diskutere det med rektor, så bruger vi gerne vores pladser til at tage jer med. I skal bare tage fat i os.

Så husk, at vi studerende sammen står stærkere og stem til univalget. Sammen kan vi skabe mindre snak og mere handling!

Seneste