Debat 20/12-16 9:09

Kom ud af busken, Thybo

ÅBENT BREV TIL HANS THYBO - Lektor Hans Peter Ravn skriver, at professor Hans Thybo tilbageholder viden om, hvad der er den virkelige årsag til hans fyring fra Københavns Universitet.

Kære Hans Thybo,

Jeg er ansat på samme institut, hvor du har været ansat og nu er blevet fyret fra. Og jeg har med stigende underen fulgt din sag i medierne og på den interne rygtebørs. Nu må du komme ud af busken. Det er en fuldstændig uholdbar situation at den aktuelle fyringssag kun belyses fra én side – din!

På grund af tavshedspligt i personalesager kan og må hverken institutleder, dekan eller rektor udtale sig. For mig at se opfører du dig kujonagtigt ved at præsentere sagen som baseret på bagateller. Man bliver ikke fyret som professor på KU på grund af bagateller. Det tjener ikke til din respekt at samle nok så mange støtteerklæringer fra studerende og højtestimerede kolleger, der alene kender din version af sagen.

Jeg foreslår hermed, at du enten finder dig et vellønnet og højt estimeret job i udlandet og indstiller skydningen, eller at du løfter sløret for, hvad den egentlige årsag er til din fyring. Det skal være den rigtige årsag – hvor pinlig den end måtte være. Og den skal være så rigtig, at ledelsen (institutbestyrer, dekan og rektor), der jo ikke selv må sige noget, blot kan nikke ja – og ikke igen udtale, at dette er ikke hele sandheden.

Hvis du ikke har mod til dét, må du rense dig gennem en civilretssag på samme måde som Bente Klarlund Pedersen så resolut fik renset sig i landsretten for beskyldninger om videnskabelig uredelighed i Penkowa-sagen. Ved en retssag vil de egentlige årsager nemlig også blive klarlagt.

På denne måde håber jeg så, at vi kan slippe for Universitetsavisens ulidelige og ukritiske viderekolportering af alene din version af sagen. I øvrigt dårlig journalistik af værste skuffe. Tænk hvis de skulle overleve på løssalget!

Hans Peter Ravn