Debat 20/12-16 9:09

Kom ud af busken, Thybo

ÅBENT BREV TIL HANS THYBO - Lektor Hans Peter Ravn skriver, at professor Hans Thybo tilbageholder viden om, hvad der er den virkelige årsag til hans fyring fra Københavns Universitet.

Kære Hans Thybo,

Jeg er ansat på samme institut, hvor du har været ansat og nu er blevet fyret fra. Og jeg har med stigende underen fulgt din sag i medierne og på den interne rygtebørs. Nu må du komme ud af busken. Det er en fuldstændig uholdbar situation at den aktuelle fyringssag kun belyses fra én side – din!

På grund af tavshedspligt i personalesager kan og må hverken institutleder, dekan eller rektor udtale sig. For mig at se opfører du dig kujonagtigt ved at præsentere sagen som baseret på bagateller. Man bliver ikke fyret som professor på KU på grund af bagateller. Det tjener ikke til din respekt at samle nok så mange støtteerklæringer fra studerende og højtestimerede kolleger, der alene kender din version af sagen.

Jeg foreslår hermed, at du enten finder dig et vellønnet og højt estimeret job i udlandet og indstiller skydningen, eller at du løfter sløret for, hvad den egentlige årsag er til din fyring. Det skal være den rigtige årsag – hvor pinlig den end måtte være. Og den skal være så rigtig, at ledelsen (institutbestyrer, dekan og rektor), der jo ikke selv må sige noget, blot kan nikke ja – og ikke igen udtale, at dette er ikke hele sandheden.

Hvis du ikke har mod til dét, må du rense dig gennem en civilretssag på samme måde som Bente Klarlund Pedersen så resolut fik renset sig i landsretten for beskyldninger om videnskabelig uredelighed i Penkowa-sagen. Ved en retssag vil de egentlige årsager nemlig også blive klarlagt.

På denne måde håber jeg så, at vi kan slippe for Universitetsavisens ulidelige og ukritiske viderekolportering af alene din version af sagen. I øvrigt dårlig journalistik af værste skuffe. Tænk hvis de skulle overleve på løssalget!

Med venlig hilsen
Hans Peter Ravn

Kommentarer

Retstilstanden på KU

By Erik Kjær Pedersen on 20. december 2016, 13:20.

Hvad er det dog for en retstilstand vi har. Ledelsen må ikke angive grunden til fyringen, fordi det er en personalesag. Men ledelsen har jo angivet grunden til fyringen, nemlig brugen af gmail og en mail til en postdoc. Vil det sige at ledelsen gerne må angive en løgnagtig begrundelse, men ikke den sande begrundelse?

Thomas Bjørnholm undrer sig i Berlingske Tidende over at sagen vækker så stor international opmærksomhed. Han kan ikke have tilbragt mange minutter udenfor København, når han ikke kunne forudse, at en sådan sag vil vække stor opmærksomhed.

Bestyrelsen har stort set kun to opgaver. At vælge en rektor og at beskytte institutionens anseelse. Måske er det snart på tide, at bestyrelsen træder i karakter.

Svar fra Uniavisen

By Dennis Christiansen on 20. december 2016, 10:32.

Hans Peter Ravn beskylder Uniavisen for at viderekolportere Hans Thybos version af sagen. Dette er ikke tilfældet. Uniavisen har kontaktet, men ikke interviewet Hans Thybo, for det har han ikke ønsket. Hans Thybo har heller ikke bedt Uniavisen om at skrive om fyringssagen. På Uniavisen har vi refereret til dokumenter fra sagen, som vi har fået mulighed for at se, herunder KU's afskedigelsesbrev af 4/11-2016. Endvidere har vi fået aktindsigt i Deloittes undersøgelse af alle Thybos bilag og udlægsafregninger fra 1. januar 2013-30. september 2014 samt i DanSeis-projektet.
Af afskedigelsesbrevet fremgår, at forholdet mellem ledelsen og Hans Thybo (sådan som det i øvrigt er blevet dokumenteret i Uniavisens dækning) ikke var godt, samt at Thybo havde modtaget en skriftlig advarsel – men KU angiver kun to formelle forhold som begrundelse for fyringen, nemlig forholdet om brug af gmail og udøvet pres over for en postdoc.

Med venlig hilsen,
Dennis Christiansen, ansv. redaktør

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk