Debat 11/10-16 10:10

Et stærkere Danmark?

Malou Astrup_Adam Garff 2016
Billede: Adam Garff
STUDENTERKOMMENTAR - For en måned siden fremlagde regeringen sin vision for Danmarks retning frem mod 2025. Danmark skal være stærkere, lyder regeringens motto – men alligevel nedprioriteres kloge hoveder og hænder, fordi der spares på uddannelse.

I FREMTIDEN SKAL vi låne os til en større del af vores levegrundlag, for hvis planen gennemføres, skæres der en stor del af vores SU.

For størstedelen af os betyder det, at det bliver sværere at få hverdagen til at hænge sammen. I stedet får vi at vide, at vi kan arbejde lidt ekstra ved siden af vores studier. Men vi kender alle sammen fremdriftsreformen og har mærket konsekvensen af, at vi skal løbe hurtigere gennem studierne, så der ikke altid er plads til studiejob.

Nu skal vi altså både være fuldtidsstuderende og arbejde mere ved siden af studierne. Det bliver svært for mange at få dét regnestykke til at gå op.

Studerende bliver fanget

DERUDOVER SKAL VI være uhyggeligt sikre på, at vi har valgt rigtigt første gang, for det sjette års SU foreslås afskaffet.

»Nu skal vi altså både være fuldtidsstuderende og arbejde mere ved siden af studierne.« - Malou Astrup, formand for Studenterrådet.

Hvis man opdager at det studie man troede var drømmen, ikke er det helt rigtige alligevel, følger der store økonomiske konsekvenser ved at vælge om.

Jeg frygter, at mange studerende vil være fanget i et fag de ikke brænder for, fordi risikoen ved at skifte er for stor.

Forringelser fortsætter

SIDSTE ÅR GENNEMFØRTE regeringen milliardnedskæringer på uddannelse. Det har vi mærket konsekvenserne af på Københavns Universitet.

Vi har mistet 500 medarbejdere, feedback er på tilbagetog, og holdundervisning omlægges til store forelæsninger uden plads til faglig dialog med underviseren.

De nedskæringer fortsætter med regeringens visioner for 2025-Danmark. Dermed er vi altså ikke færdige med at tælle kvalitetsforringelser på universiteterne.

Tag kampen op

REGERINGEN VIL GERNE gøre Danmark stærkere. Jeg tror på, at vi bidrager til et stærkere Danmark hver eneste gang vi tager til undervisning, møder de dygtigste undervisere og den nyeste forskning.

Derfor står vi også over for et valg: vi kan dukke nakken og skynde os at færdiggøre vores uddannelser, så det i hvert fald ikke går ud over os selv.

Eller vi kan tage kampen op for et universitet med plads til fordybelse og nysgerrighed, hvor vi bliver klogere uden at skulle frygte for ikke at kunne betale for det.
For det er svært at fordybe sig i sit fag, hvis vi frygter at vi ikke kan betale huslejen. Det er svært at blive klogere, hvis der er ikke er råd til at købe bøger. Det er svært at stille spørgsmål til de svære tekster, hvis underviseren lige er blevet fyret.

Demonstration torsdag

HELDIGVIS ER VI studerende ikke alene med vores bekymringer: 73 procent af befolkningen er imod at skære i SU’en, og både universitetet og industrien råber på flere investeringer i uddannelse og forskning.

Det har betydet at 44 organisationer sammen har startet UddannelsesAlliancen, som har indkaldt til demonstration den 13. oktober.

Vi har lige nu en unik mulighed for at påvirke den politiske proces, hvis vi er mange der viser en anden vej for det danske uddannelsessystem, end den vision regeringen har lagt frem.

Men det kræver, at vi vælger at tage kampen op, for et universitet i verdensklasse og tør sige ’pænt nej tak’ til forringelser af vores levegrundlag.

uni-avis@adm.ku.dk

Kommentarer

Alle undervisere og Forskere

By Walter on 6. november 2016, 15:19.

Alle undervisere og Forskere mener at deres undervisning og forskning er ekstremt vigtig og vil give kuren på Kræft eller lignende.

Desværre ønsker de også flere ressourcer og derfor bliver studerende taget ved næsen på mange uddannelser.

Når din underviser påstår at der er mange jobs når man tager den uddannelse som underviseren er lærer på, så er det et partsindlæg.

Danmarks Statistisk giver det forkerte billede. Hvis du er uddannet jurist og arbejder som rengøring så har jura uddannelsen medført at du har fået et job.

Dette er jo nonsens og kombineret med det faktum at mange skammer sig over deres arbejdsløshed eller "gøgeungejob" gør at det ser bedre ud end det reelt er. Dvs ethvert udsagn fra uddannelsesinstitutionerne vedrørende arbejdsmarkedet skal ses på med de helt skarpe briller.

Dvs. du kan let blive snydt til at tage en uddanelse der ikke fører til nogetsomhelst.

Jeg mener at vi desværre har for mange dårlige uddannelser og det er godt at man er begyndt at skærpe kravene da alt for mange overhovedet ikke er egnet eller motiveret til universitetsuddannelse.

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk