Debat 12/5-16 9:20 2

Bevar retten til orlov

Billede: Lars Juul Hauschildt
DEBAT - At afskaffe orlov er ikke blevet en bedre idé, selv om det er et par år siden, den blev fremlagt sidst, mener Laura Kofod.

For to et halvt år siden gik de studerende på KU i krig mod universitetsledelsens planer om at fratage os retten til orlov og indføre et bestå-krav på 45 ECTS. 9.000 stod vi og skrålede ”pænt nej tak” indtil ledelsen trak deres forslag til sig igen.

I sidste uge kom samme plan på banen igen, denne gang med noget mindre opmærksomhed omkring sig.

Forskellen fra sidst er, at den nu er en del af en pakke der samtidig gør op med fremdriftsreformens mest forhadte regel, tvangstilmeldingen. Den vil absolut ikke blive savnet.

Det vil vores ret til orlov til gengæld i den grad. At afskaffe orlov er ikke blevet en bedre plan af at der er gået et par år. Studerende vil også i fremtiden, med et 45 ECTS beståkrav, blive presset hårdt til fremdrift og når flere og flere oplever stresssymptomer kan det være nødvendigt at trække stikket helt, også selvom man ikke har en diagnose.

Samtidig med at orlov kan være en sidste udvej, hvor frafald ellers ville være alternativet, giver orlov også plads til alt fra forskningsår til udlandsrejser og erhvervsarbejde. Alt sammen noget der kan gøre os klogere.

Vi kan blive bedre (og gladere) af også, at søge viden og erfaringer uden for rammerne af vores uddannelse. Derfor er orlov vigtigt, og derfor burde Københavns Universitet fortsat prioritere at lade studerende bevare retten til orlov.

uni-avis@adm.ku.dk

Kommentarer

Ret til orlov er ikke helt afskaffet...

By Staffan Johansen on 13. maj 2016, 13:57.

"..Det er muligt at holde orlov uden særlig grund på bacheloruddannelsen i et semester/to blokke..Orlov uden særlig grund afskaffes på kandidatuddannelsen..."

Hvad indebærer "... uden særlig grund"?

By Rasmus T. Jørgensen on 13. maj 2016, 16:05.

Men hvad indebærer "... uden særlig grund"? - Er det fx en "særlig grund", hvis man føler sig sygeligt stresset? - eller skal man fx vente på et sammenbrud og en angstdiagnose?

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk