Campus 14/3-16 10:10

University Post nedlægges som selvstændigt website

University Post sign
Billede: David Valentin Schweiger
BESPARELSER - Uniavisens engelske medie lukker som selvstændigt website. Dette sker for at imødegå KU’s krav om besparelser. Efter sommerferien flytter University Post over på uniavisen.dk, hvor det hovedsagligt vil levere oversatte artikler fra Uniavisen.

Nedskæringerne på Københavns Universitet får nu også konsekvenser for Universitetsavisens medier.

For at imødegå et sparekrav fra KU’s ledelse har vi valgt at lukke avisens engelsksprogede side, University Post, som et selvstændigt website efter sommerferien.

University Post har siden 2009 produceret unikt engelsksproget indhold til de internationale studerende og ansatte på Københavns Universitet. Det er denne produktionen af unikt indhold, vi ikke længere har ressourcer til at opretholde.

I stedet rykker University Post over på uniavisen.dk, hvor vi fortsat vil levere daglige engelsksprogede nyheder til de internationale ansatte og studerende på KU – nu hovedsageligt i form af oversatte artikler fra Uniavisen. Samtidig vil Uniavisens fælles redaktion inkorporere dækningen af den internationale målgruppe i avisens generelle dækning. Der vil fortsat blive udsendt et ugentligt nyhedsbrev på engelsk.

Har du spørgsmål om ændringerne på University Post, så kontakt undertegnede på dennis.christiansen@adm.ku.dk.

Med venlig hilsen

Dennis Christiansen
Ansvarshavende redaktør

Kommentarer

Overraskende

By Ida Kirkegaard on 15. marts 2016, 11:14.

Personligt er jeg glad for at det er den dansksprogede avis der bevares, selvom jeg gerne så dem begge to overleve, for med sit til tider lidt haltende sprog og udprægede outsiderperspektiv ville University Post være et dårligt soloorgan for flertallet af KU-studerende, der jo trods alt er dansktalende og tager hele deres uddannelse her. At nøjes med et engelsksproget ville også være med til at distance universitetsdebatten fra den øvrige offentlige debat i danmark, hvilket ville være katastrofalt med den nuværende situation.

Det værende sagt er det her som jeg ser det en noget overraskende prioritering - indtil nu har det nemlig virket som om det var den engelske University Post der var hovedprioriteten, i hvert fald når man ser på hvor mange artikler der udgives på de to sider, så jeg er interesseret i hvordan beslutningen er taget.

Sikke en underlig udmelding.

By Rasmus F on 14. marts 2016, 17:42.

Sikke en underlig udmelding. Et website koster stort set ingenting så det kan ikke være domæneomkostninger og hosting i sparer. En del af artiklerne på universitypost er allerede oversættelser så den reelle besparelse er vel tiden i bruger på et par engelsksprogede 'original-artikler' (eller hvad?).

Hvorfor ikke spare på en mere rationel måde og så få universitetsavisen.dk og universitypost.dk til at pege på den samme engelsksprogede side med engelsksprogede artikler? Så sparer i bøvlet med at oversætte.

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk