Campus 10/6-15 9:09

Se billederne af KUA’s nye universitetstorv

Foto - KUAs nye universitetstorv COBE
Billede: COBE
CYKLER - Halvdelen af de 2.070 cykelparkeringspladser vil blive placeret i såkaldte kuglekalotter under et bugtende tæppe af græs og fliser.
BYRUM – Nyt universitetstorv på KUA skal føre Amager Fælleds åbne landskab ind på campus.

Et bugtende fliselandskab, der gradvist opløses i græsbeklædte bakketoppe, skal forene KUA med Amager Fælled. Forslaget, der har vundet konkurrencen om at tegne KUAs nye universitetstorv, er udarbejdet af arkitektfirmaet COBE.

Vinderforslaget har lagt vægt på at forbinde byrummet med fælledens vilde natur, at skabe et samlingssted, hvor der er plads til fx gruppearbejde, forelæsninger og events og at sørge for rigelig cykelparkering.

Derfor skal der være siddetribuner, der kan fungerer som en slags udendørsauditorier med plads til op mod 1.000 tilhørere, og cykelstativer med plads til 2.070 cykler.

Se billederne af vinderforslaget i galleriet nedenfor.

»Umiddelbart meget fedt«

Franskstuderende Mia Strauss Brandt er godt tilfreds med vinderforslaget:

»På billederne ser det umiddelbart meget fedt ud. Og det kan jo kun blive bedre end det, der var. Forslaget om at skabe plads til udendørs undervisning lyder da også meget innovativt. Jeg ved ikke, om det kommer til at blive meget brugt i undervisningen, men det er sikkert godt til events.«

Det nye torv, der løber op i 30 millioner kroner, er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og skal stå færdig i 2017 – samtidig med det nye KUA3.

sofie.hansen@adm.ku.dk

Kommentarer

KUA 2+3

By Write your name here (anonymous comments will be deleted)Cla on 17. juni 2015, 9:08.

Som beboer i boligslangen, ved broen mellem boligområdet og KUA 3 og altså med direkte udsyn ned til universitetsområdet, kommer jeg til at savne et grønt indtryk.

Bygningernes nærmest sen-postklassisistiske monumentale unisonitet vil blive parret med en udvidelse af fliseovervægten, som til kedsomhed kendes fra KUA 2. Det grønne islæt, som ellers vil kunne bryde det i gråvejr tyngende gulgrålige indtryk og i solskin blændende syn.

I et forslag fra 2012 fra Henning Larsens tegnestue synes netop kontrasteffekten at være sat i højsædet, idet flade fliser brydes af lavtgroende vækster og kurvede gangarealer med brudte stiforløb.

De enorme murflader med minimale vinduspartier, som ikke inviterer en forbipasserende indenfor, da de ikke giver tegn om, hvad der indeholdes i bygningerne.

Tag længere ud på Amager, på Sundbyvestervej, dér ligger Højdevangens skole. Skræmmende stor, stringent, anonym, fantasidræbende. Humanismens antitese. (Siden jul er der tilmed dukket kæmpeTV skærme op, med anmasende farver og reklamer).

Tja...8366R

Havde foretrukket alternativet

By Marie Becker on 11. juni 2015, 14:49.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg bedre kunne lide det andet foreslag, hvor der kom træer og grønt helt tæt på bygningerne. I dette forslag er alt det grønne pakket sammen nede bag biblioteket hvor det ikke kan ses inde fra KUA. Som bygningerne er forbundet med hinanden og omverdenen kommer man ikke til at have nogen grund til at gå derned i hverdagen, så det bliver primært triste grå fliser og lidt spredte træer man får at se med mindre man aktivt søger ned mod park-afdelingen. Ærgerligt, for der er nu gråt nok i Ørestaden.

Et layout fuld af gruber og bakker virker heller ikke særlig venligt over for kørestolsbrugere og gangbesværede. Særligt virker det nærmest ondsindet at den direkte vej mellem KUA2 og Fakultetsbiblioteket (som man kan have god grund til at vælge f.eks. i regnvejr) er blokeret med en bakke, så al trafik mellem de to bygninger skal gå i en stor bue udenom.

Og så håber jeg virkelig at der er tænkt grundigt over vandafledningssituationen, for cykelgruberne ligner på tegningen en oplagt kandidat til oversvømmelse ved først kommende skybrud.

Skriv kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Fill in the blank
annonce
Campus 13/1-17 10:10

Træprofessor afliver tissehistorie

Manglende lindetræer
FARLIGE SALTE? - Ifølge TV2 er to lindetræer ved Studenterhuset blevet fældet, fordi de var blevet tisset i stykker. Men holder historien vand?

Kontakt redaktionen

Skriv en e-mail til os: uni-avis@adm.ku.dk

Eller ring til redaktionen på +45 35 32 28 98
(Telefontid mandag - torsdag kl.9.00 - 16.00)

Københavns Universitet

  • Nørregade 10
  • 1165 København K
  • Danmark
  • Tel. +45 35 32 28 98
Uafhængig af ledelsen
Copyright 2009-2014 © Universitetsavisen.dk