Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fadbamser på city campus

KULINARISK - Kommunehospitalets køkkenchef har installeret et ølteknologisk højdepunkt i form af et CO2-venligt fadølsanlæg med økologiske kvaliteter. De studerende har taget godt imod den.

Øllet har haft trange kår de senere år på Københavns Universitet.

De studerende må på flere fakulteter ikke servere alkohol i deres cafeer og barer før fredag eftermiddag. Og de ansatte må ikke drikke i arbejdstiden (eller ‘arbejde i påvirket tilstand’, som det rettelig er formuleret i Personalepolitisk Håndbog).

Men i Delikantinen, de studerendes frokoststue på Center for Sundhed og Samfund (CSS), har humlen fået en lille renæssance. Her har køkkenchef Henrik Ryesgaard udskiftet kantinens ølflasker med et økologisk fadølsanlæg af typen Draughtmaster.

Anlægget er lille og sparer både transportomkostninger, energi, kemikalier og plads i forhold til traditionelle fadølsanlæg.

»Jeg kan sælge bedre og billigere øl,« siger Henrik Ryesgaard, der også er glad for, at anlægget kræver minimal rengøring, er mindre ressourcekrævende og ikke fordrer et separat CO2-anlæg, der af mange opfattes som en klimasynder.

Respekt og mådehold

Kantinens gæster forstår at behandle den nye tappehane med respekt, siger Delikantinens chef Henrik Ryesgaard:

»De studerende har taget godt imod fadølsanlægget, og jeg kan se, at de kun tapper cirka 20 fadøl i forbindelse med deres fredagsbar eller når de læser til eksamen. De gør det ikke på almindelige undervisningsdage.«

Gæsterne forstår altså at udvise mådehold.

»Folk synes, det er sjovt og hyggeligt med et fadølsanlæg i kantinen,« siger han.

anfj@adm.ku.dk

Seneste