26/4-12 8:08

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Sabrina Ebbersmeyer03

KØN - I foråret blev Sabrina Ebbersmeyer KU’s første lektor i filosofi. Med fem andre ansatte på instituttet har hun stiftet en gruppe, der skal fremme ligestilling på instituttet. Men med en sejlivet maskuliniseret filosofitradition og manglende kvindelige forbilleder, er der stadig lang vej.

Campus 19/12-14 12:49

Dr. Tobias - episode 4

Dr Tobias 4 foto

VLOG - Dr. Tobias beder til, at julemanden kommer og redder hans jul.

Bjørn Kloster
Debat 17/12-14 14:47 2

Et forsvar for blokstrukturen

REPLIK - Blokstrukturen er kommet for at blive. Og det er godt, mener nanoscience-studerende Bjørn Larsen.
Campus 17/12-14 14:30

Ragnarr - episode 4

ragnarr4

SER VERDEN - Ragnarr, studerende, kunstner, fashionista, læser statskundskab og ser verden gennem sin kunst.

Campus 17/12-14 14:12

Kongen af SU - episode 4

Kongen af Su 4
JULESTEMNING - Kongen af SU vinduesshopper og filosoferer over julens oprindelse.
Kultur 17/12-14 13:59

Årets 10 mest læste artikler

TOP10_2014
VI SKRIVER OM OS SELV - Antallet af besøg på Uniavisen.dk er 75 procent højere i 2014 end i 2013 (antal sessioner). Til gengæld er årets mest læste historie ikke skrevet af redaktionen selv.
Campus 17/12-14 11:31

Husker du året der gik? – del 2

GÆTTELEG - Slotsholmens studienytårsforsæt bød på slankekur for samtlige danske universiteter. Dimensioneringen toner klart frem i årets tilbageblik. Men husker du også terrorprintersagen, twistet på selfien og den famøse svindlers come-back? Gæt med på årets julequiz.

Foto - Jens Ravnkilde
Debat 17/12-14 11:24

UVVU og halmstrået

REDELIGHED - Klarlund-afgørelsen markerer det punkt, hvor UVVU ikke længere er et værktøj i kampen mod fusk i forskningen, men er blevet til en del af problemet, skriver Jens Ravnkilde.
Alexander Thorvaldsen_Studenterrådet
Debat 17/12-14 8:13 1

God jul og glædelig fremdrift

ØNSKELISTE - En hel årgang er nu underlagt fremdriftsreformens skygge. Vi andre tæller ned til sommer og udsætter et fag som sidste mulighed for at trække vejret, inden reformen rammer. Hvis julemanden kunne opfylde et ønske, skulle det være at annullere fremdriftslavinen.