26/4-12 9:09

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 30/7-14 11:42

7616 kom ind på drømmeuddannelsen

25_immatrikulation2013_Adam Garff

OPTAG 2014 – Over 12.000 havde søgt Københavns Universitet som deres første prioritet, men kun 7.616 er blevet optaget.

FOTO - kbhuni

KONKURRENCE - På Universitetsavisen bygger vi hele vores redaktion på det, du ser og hører. Brug #kbhuni til at fortælle om dit studieliv på Twitter og Instagram. Universitetavisen præmierer de fire bedste opdateringer med en Samsung Galaxy Tab S.

Debat 7/7-14 14:31

Skal studerendes forskning ikke også være tilgængelig for alle?

OPEN ACCESS - Studerendes opgaver er i dag fordelt på mindst otte forskellige universitets-databaser, og dermed er det meget vanskeligt for studerende at dele viden og bygge videre på hinandens arbejde, skriver debattørerne, som med Forsknings- og Innovationsstyrelsens støtte har bygget en fælles portal for studenteropgaver.

Debat 7/7-14 9:57

Min juridiske vurdering af Klarlund-sagen er uafhængig

SVAR - Man bliver ikke 'uofficiel advokat' for professor Bente Klarlund, blot fordi man kritiserer UVVU, skriver Jens Ravnkilde, som også mener, at professor Henrik Galbos sag mod Klarlund er tidsrøveri, fordi Galbo ikke sondrer mellem dårlig og uredelig forskning.

FOTO - Prodekan Mette Wier Samf
Campus 3/7-14 14:13

Mette Wier ny prodekan på Samfundsvidenskab

ANSÆTTELSE - Professor Mette Wier tiltræder nyoprettet stilling som prodekan for forskning og omverdensrelationer ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet den 1. september.

Statskundskab_Får
Campus 3/7-14 11:02 2

Ledelsen på Statskundskab: der er sket et normskred

RUSINTRO – Det skal være slut med seksuelt krænkende aktiviteter, men de mange frivillige tutorer skal stadig stå for studiestarten på Statskundskab, skriver institutledelsen til den samfundsvidenskabelige dekan. Se de nye retningslinjer for tutorerne.