26/4-12 9:09

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Mie Sofie Andersen_SR
Debat 30/9-14 22:26

Man kan ikke skære studiepladser med tilbagevirkende kraft

KLUMME - Enten vil ministeren fjerne studerendes ret til at tage en kandidatuddannelse efter deres bachelor. Eller også vil hun tvinge Københavns Universitet til at uddanne 580 studerende uden finansiering, hvilket vil forringe KU's øvrige uddannelser. Ingen af delene er acceptable, skriver Studenterrådets formand.

University of California

UDREJSE - Vancouver, Sydney eller NYC? Sidste år søgte 761 studerende fra Københavns Universitet om et udvekslingsophold uden for Europa, og der er rift om pladserne på de populære universiteter. Her er de 10 mest søgte.

Studenterrådet demo adgangsbegrænsning 1
REGNESTYKKET - KU frygter at miste 65 millioner kroner i uddannelsesbudgettet, hvis regeringen ikke vil finansiere kandidatuddannelser til studerende med retskrav.
foto_KU trækker varslingbrev om studieaktivitet tilbage

ULOVLIGT - KU har fejltolket lovparagraf om studieaktivitetskrav. Universiteterne må ikke kræve, at studerende består et bestemt antal ECTS-point for at forblive indskrevet på uddannelsen, præciserer Uddannelsesministeriet. Det betyder, at KU må undlade at håndhæve eksisterende krav.

Ulf Hedetoft_dimensionering
Debat 29/9-14 8:29 2

Kald en spade en spade - en dimensionerende kommentar

SYNSPUNKT – Meget tyder på, at regeringens dimensioneringsmodel snarere er en spareøvelse end et forsøg på at geare kandidatudbuddet til arbejdsmarkedets behov. Ellers er det svært at forklare, hvorfor det ikke er BA-optaget, der reguleres, skriver Ulf Hedetoft, dekan på Hum.

Leon Bentkowski
Debat 26/9-14 14:48

En Cand.Ubrugeligs tur i mediemøllen

DEBAT – Leon Bentkowski er til sin egen overraskelse blevet en del af uddannelsesministerens argumentation for forslaget om at skære ned på antallet af kandidater. Her forklarer han, hvor han ikke er »absolut enig« i forslaget.

Bjørn Quistorff
Debat 26/9-14 13:24 3

Så fik vi lige en administrativ opgave mere!

LEVERANDØRSKIFT - Hvorfor skal samtlige medarbejdere med et SIM-kort ulejliges med at udføre KU's it-administrative opgaver? Spørger professor Bjørn Quistorff.

Misty timelapse
TIMELAPSE - Statens Naturhistoriske Museum åbner om kort tid en udstilling af den nyindkøbte dinosaurus Misty. Se Misty blive samlet på ét minut i video.
Studenterrådet demo adgangsbegrænsning 2
OPTAG - Uddannelsesministerens planer om at skære 4.000 studiepladser, heriblandt 614 på Københavns Universitet, fik en flok studerende til at demonstrere foran hendes kontor på Slotsholmen.