26/4-12 8:08

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Videnskab 9/12-16 11:04

Big Ben

Foto - Benjamin Roy Mottelson
NOBELPRISVINDER - I et hjørnekontor på Niels Bohr Institutet sidder en Nobelprisvinder omgivet af stakke af bøger og tidsskrifter.
Foto - Frederik Løgstrup Magnusson
Debat 8/12-16 11:20 3

Uddannelsesloftet: Jeg har dummet mig

KLUMME - Frederik Løgstrup Magnusson mener, at det er uhørt, at et folketingsflertal haster lovgivning igennem uden hensyn til de mennesker, der kommer klemme.
Campus 8/12-16 11:05

Kokken i tetris-køkkenet

FOTO - Mit KU kok Jesper Holm
MIT KU - Jesper Holm fortæller hvorfor han hellere vil arbejde i kantinen i Nørregade end på Michelinrestaurant.
Videnskab 6/12-16 12:49 3

Postdoc: »Thybo pressede mig ikke«

Foto - Hans Thybo - foto Bjarne Lüthcke - bredformat
FYRINGSSAG - Tidsskriftet Nature citerer egyptisk postdoc for, at han ikke følte sig presset af geologen Hans Thybo til at være kritisk mod ledelsen.