26/4-12 9:09

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Foto - ERC-grants september 2016 - gruppebillede
NAVNE - Fem danske forskere har opnået en af de eftertragtede kæmpebevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd på 1,5 mio. euro. Fire af dem er fra KU.
Videnskab 20/9-16 9:13

Kunsten at forbedre et mirakel

Kunsten at forbedre et mirakel - foto 3
TECH - Et CI-høreapparatets kapacitet har problemer med at gengive nuancerne i lydene og sproget, men det arbejder to KU-forskere nu med at forbedre.
Dekan: Humaniora kommer til at fyre igen - foto
BESPARELSER – Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet skal spare yderligere 60 mio. kroner. Det vil få konsekvenser for både ansatte og studerende.