26/4-12 9:09

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Politik 27/4-15 11:59

Kansleren kommer til KU

Angela Merkel og Helle Thorning_sort hvid

TOPVISIT - Studerende og ansatte får chancen for at grille Angela Merkel og Helle Thorning-Schmidt, når de to topledere tirsdag den 28/4 diskuterer Europas problemer i festsalen på Frue Plads. De gratis billetter til arrangementet blev revet væk på få timer - men du kan også se med på nettet.

Politik 24/4-15 12:53

Pause mellem bachelor og kandidat kræver ja fra forligspartier

STUDIEPAUSE – Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil tillade de studerende at holde to års pause inden kandidaten, men det kan ikke lade sig gøre uden støtte fra Venstre og Konservative, viser hendes svar til Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

IT bøvl

STUDIETILMELDING - Universiteterne må behandle studietilmeldinger manuelt efter fremdriftsreformen. It-systemet STADS understøtter ikke fremdriftsreformens krav om, at det nu er universitetets ansvar, at de studerende skal læse på fuld tid.

Puppy room01
Campus 22/4-15 10:54

Klap en hund før eksamen

TERAPI – Fire hunde er installeret i et såkaldt 'puppy room' på Nottingham Trent University i Midtengland for at give de studerende muligheden at kunne stresse af i perioder op til eksamen.

Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 21/4-15 13:35

En antropolog i Brugsen

KLUMME - Sofie Carsten Nielsens forslag er ikke dumt. Det er en fremragende idé at udvide retskravet.