26/4-12 8:08

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
David Gloriam

LÆGEMIDLER - Bevillinger på tilsammen 21,2 kroner fra Lundbeckfonden og Det Europæiske Forskningsråd giver forsker fra Københavns Universitet mulghed for i syv år at kunne lede arbejdet med at finde signalstofferne, der passer til de receptorer, forskerne kender til i forvejen i kroppens celler.

Videnskab 29/1-15 10:00

»Fedt at vinde innovationskonkurrence«

Alexander Sparre-Ulrich og Lærke Smidt Hansen01.2

VENTURE CUP – At vinde en konkurrence for nye forskningsidéer foran andre studerende føles godt. Samtidig er innovationskonkurrencer en måde til at lære om alt det, der ikke foregår i et laboratorium, når en god idé skal gå hele vejen.

Marie Thomsen, Studenterrådet
Debat 28/1-15 21:20

#selveje

MURSTEN - Københavns Universitet ønsker selveje. Det kan jeg godt forstå. Men flere penge og mere selvbestemmelse forpligter også til at skabe et bedre universitet.
Politik 28/1-15 16:20

Sådan vil KU overgå til selveje

Selveje video

HUSKØB - Universitetsdirektør Jørgen Honoré lægger op til, at KU køber alle universitetets bygninger for ni milliarder kroner. Det vil blandt andet kræve et realkreditlån på seks milliarder, der skal betales tilbage. Til gengæld slipper KU for at betale husleje til staten.

Studerende psykiske lidelser

STUDIESTRESS – Der er mere pres på studerende i dag, og flere kæmper med psykiske problemer, fortæller studenterpræst Nicolai Halvorsen, der har hjulpet studerende i 15 år. Tal fra regeringens udvalg om psykiatri og Studenterrådgivning viser det samme – antallet af studerende med psykiske problemer er stigende.

Debat 23/1-15 11:36

Studenterrådgivningen har hjulpet studerende i 50 år

STUDIELIV – Det er blevet almindeligt at have det ualmindeligt, og derfor er det vigtigt, at de studerende ved, at der er hjælp at hente hos Studenterrådgivningen, skriver Studenterrådgivningens direktør og bestyrelsesformand.