26/4-12 9:09

Få en fugtig sludder med Nicolai Wammen

Nicolai Wammen
Billede: Steen Brogaard
MINISTERIEL BARTENDER - Europaminister Nicolai Wammen skænker øl på Studenterhuset for at fejre udvekslingsprogrammet Erasmus's 25 års-dag med nogle af de 2,5 millioner studerende, der har haft glæde af det.

ERASMUS er en tillempet forkortelse for (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Med navnet Erasmus (der er et såkaldt backronym på engelsk, fordi forkortelsen skulle ligne navnet, ikke omvendt) ærer EU den store humanist og renæssancefigur Erasmus af Rotterdam.

Ministeriet lover at europaminister Wammen vil svare på spørgsmål og hænge ud med Studenterhusets gæster, mens han passer sine almindelige udskænkningspligter.

Det danske EU-formandsskab har også arrangeret en forelæsningsrække, der kan følges på nettet i EU-formandsskabets online universitet.

chz@adm.ku.dk

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.
Uddannelse 30/3-15 9:58

Gymnasier efterlyser besøg fra KU

Matematiktavle
OPTAG - Tekniske- og handelsgymnasier præger bunden af en opgørelse over, hvor de studerende på Københavns Universitet kommer fra. Kom ud og besøg os, lyder det fra uddannelsesstederne.
KUmmentar Ralf Hemmingsen og Lykke Friis_Michael Daugaard
Debat 26/3-15 7:47 3

Spejlkabinettet

DEBAT - Næsten hver uge dukker nye, uforudsete og urimelige konsekvenser af fremdriftsreformen op, mener KU's rektor og prorektor.
Debat 25/3-15 11:58 4

Evaluering af (uoplyste) undervisere

Undervisningsudvalget NBI

DEBAT - Steen Laugesen Hansen mangler indsigt i evalueringsprocessen, når han foreslår at nægte dumpede studerende retten til at evaluere, skriver studenterrepræsentanter fra NBIs Undervisningsudvalg.

Theis Eizo de Noord

KLUMME - Det virker som om, at KU nyder at dominere de studerende, mener ugens klummeskribent. Han foreslår at kommunikere med de studerende og inddrage dem i implementeringen af studiefremdriftsreformen i stedet for at bruge håndjern og pisk.

Lys og mørke - foto fra sheisanastronomer.com
REPLIK - Hans Bondes indlæg om Dark Cosmology Centre er fejlbehæftet og bør ikke afspore den vigtige diskussion om ligestilling inde for videnskab, skriver tre forskere fra centeret.
Debat 24/3-15 11:22

Universets lyse stof

Hans Bonde af Lene Munk
Professor Hans Bonde langer ud efter centerledelsen på Dark Cosmology Centre. Han mener, at den argumenterer for at give kvindelige forskere fortrinsret.