Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Ny KU-app er fuld af begynderfejl og gode intentioner

TEKNIK - MyUCPH savner wow-faktor og opsigtsvækkende features, mener Uniavisens to testanmeldere. Resultatet er en funktionel og let tilgængelig app, hvor en række begynderfejl trækker ned i den samlede bedømmelse.

KU er blevet ung med de unge og har derfor lanceret en ny app, der med funktioner som skema, studiebeskeder og telefonbog skal gøre hverdagen nemmere for universitetets mange studerende. App’en har fået det knap så mundrette navn ’MyUCPH’, og er i løbet af få dage blevet downloadet mere end 6.000 gange.

Uniavisen har teamet op med de KU-studerende Anna og Emil, der for en god ordens skyld tilhører henholdsvis Apple- og Androidsegmentet, for at teste, om den nye app er hot eller not.

Funktionel, men kedelig

Den personaliserede app er udstyret med dit daglige skema og en beskedfunktion, der på praktisk vis er knyttet op på både KU-net og Absalon. Den jurastuderende Emil Lassen er med egne ord »glad for apps«, og roser i første omgang KU’s nye it-satsning for sin funktionalitet og enkelhed:

»App’en er hurtig og har et rent og funktionelt design, så i første omgang vil den nok virke brugervenlig for langt de fleste. Der er ramt plet med funktionerne, og det er fedt med skema og overblik over undervisningslokaler.«

Et tryk på kategorien ’personligt skema’ giver adgang til dagens undervisningsplan, og det vil med garanti redde både nye og ældre studerende fra at se mere end almindeligt forvirrede ud, når man mandag morgen igen-igen har glemt, hvilket lokale det nu var man skulle være i.

»Skemafunktionen kunne jeg klart have brugt sidste semester,« siger Anna Bech, der på mandag begynder sit 3. semester på Statskundskab.

»Nu slipper jeg for at bruge kostbare minutter på at logge på KU-net når jeg har glemt, hvilket lokale jeg være i«.

På trods af den umiddelbare ros er de dog begge enige om, at app’en med sine rødbrune og biblioteksgrå farvenuancer ikke foreløbigt vinder nogen designpriser.

»Den ser jo helt ærligt kedelig og lidt halvfærdig ud. Der kunne sagtens være kælet mere for detaljerne, og det føles generelt ikke så lækkert at navigere rundt i app’en,« siger Anna Bech, mens Emil Lassen på lidt mere diplomatisk vis udtrykker, at flere funktioner – herunder forsiden – »mangler lidt og kan virke kedelig.«

Mange børnesygdomme

MyUCPH har fem centrale funktioner: Beskeder, Personligt skema, Find vej, Telefonbog og Biblioteker.

Alle er relevante og fungerer nogenlunde upåklageligt – hvis man altså studerer på de rigtige fakulteter. Det personlige skema, der ifølge begge testpersoner er app’ens bedste funktion, virker nemlig ikke, hvis du læser på SCIENCE og SUND. Et kæmpe minus på kontoen for store dele af studenterskaren på KU, der indtil videre må blive ved med at fifle med KU-login for at finde undervisningssted og -tidspunkt.

Et ekstra minus er, at det hidtil ikke har været muligt at downloade app’en, hvis man har et udenlandsk Apple-id. MyUCPH kan indstilles på både dansk og engelsk, men indtil videre uden nytte for mange udenlandske KU-studerende.

Og når vi nu er ved småfejlene er det værd at nævne, at det kun er studerende på SAMF, der får adgang til et kort over deres campus. En funktion, der ellers vækker begejstring hos Anna Bech, som til daglig skal finde vej i de lettere forvirrende gange og bygninger på Center for Sundhed og Samfund (CSS).

»Kortet over CSS er jo så smart. Tænk bare, hvis jeg havde haft det som russer sidste år. Det skal de nye studerende nok blive glade for.«

CSS-kortet var faktisk allerede tilgængeligt sidste år år som en selvstændig app – UCPH Map – men ifølge Emil Lassen burde kortet være udbygget og fuldt integreret i den nye MyUCPH: »Der er altid steder, som de nye studerende ikke kender, og på Jura er det rart at kunne finde vej i de seks forskellige bygninger.«

KU: Fejlene bliver rettet

Centralt på Københavns Universitet lover vicedirektør Jasper Steen Winkel bod og bedring, hvad angår flere af de småfejl, som MyUCPH bliver kritiseret for.

»App’en er i fase 1, og der vil i den kommende tid blive arbejdet og videreudviklet på flere af funktionerne.«

En af de første rettelser bliver ifølge vicedirektøren at få udenlandske brugere med på vognen.

»Vi har i første omgang lanceret app’en i den danske App-Store. Vi opdaterer den snarest, så internationale studerende kan komme med,« siger Jasper Steen Winkel. Og KU har åbenbart haft travlt. Torsdag den 28. august om aftenen modtog Uniavisen en mail fra vicedirektøren om, at det nu burde være muligt at downloade app’en for udenlandske studerende.

På trods af rettelser skal man dog ikke forvente, at MyUCPH over tid overtager visse af funktionerne fra portaler som KU-net og Absalon:

»App’en er tænkt som en nem og praktisk løsning for studerende, der vil have et hurtigt overblik. Vi har spurgt en del studerende hvad der var vigtigst for dem. De prioriterede tre typer af informationer: Personligt skema, studiebeskeder og beskeder fra undervisere. Dem har vi lavet funktioner for i den første udgave. Men forvent ikke, at man ikke længere skal gøre en lang række ting gennem Absalon og KU-net i fremtiden,« siger Jasper Steen Winkel.

Hvor er wow-faktoren?

Anna Bech og Emil Lassen er enige om, at den nye app nok skal blive hilst velkommen af langt de fleste KU’ere. Og med over 6.000 downloads på en lille uge tyder det da også på, at KU har ramt et blødt punkt hos mange studerende.

Tilbage sidder man dog med en følelse af, at MyUCPH mangler lidt lækkerier og features, før den for alvor kan bryde gennem lydmuren hos universitetets mere end 40.000 studerende.

»Brugsværdien er meget god, og den dækker jo de umiddelbare behov. Men den savner lidt sjov og mangler prikken over i’et. Hvad med en find-my-study-buddy funktion, så man altid ved hvor studiekammeraterne er på campus?« foreslår Anna Bech med et glimt i øjet.

MyUCPH er ifølge Emil Lassen kommet godt fra start. Dog skal der flere gode funktioner til, før at app’en bliver helt i top.

»Det kunne være fedt, hvis man kunne svare og sende beskeder over app’en. Der burde også være en indikation af nye beskeder, og så kunne booking af grupperum være noget, som mange ville blive glade for.«

Den nye – og gratis – app er tilgængelig i både App-store og til Android-smartphones, og kan som nævnt indstilles på både dansk og engelsk. Nedenfor kan du høre Universitetsradioens ‘Faktor 30’ anmelde den nye app.

arn@adm.ku.dk

Seneste